Millet bahçelerinin maliyeti 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı!

Bakan Kurum’un açıklamasına göre millet bahçelerinin maliyeti toplam 16 milyar liralık tutar ile 7 bakanlığın 2021 yılı için ayrılan bütçesini geride bırakıyor!

Millet bahçelerinin maliyeti nedir

Millet bahçelerinin maliyeti 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı!

Bakan Kurum, “Şu anda yatırım değeri 16 milyar lira olan, 78 ilimizde 50 milyon metrekare büyüklüğünde, 278 millet bahçesi yapıyoruz; 42’sini tamamladık, inşallah öbürlerini de en kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millet bahçelerinin maliyeti konusunda da konuşan Bakan Kurum; “Şu anda yatırım değeri 16 milyar lira olan, 78 ilimizde 50 milyon metrekare büyüklüğünde, 278 millet bahçesi yapıyoruz; 42’sini tamamladık, inşallah öbürlerini de en kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’un açıklamasına göre millet bahçelerine ödenecek toplam 16 milyar liralık tutar, Türkiye’deki 7 bakanlığın 2021 yılı için ayrılan bütçesini de geride bırakıyor.

Millet bahçelerinin, bir yıllık bütçesini geride bıraktığı bakanlıklar şöyle:

• Ticaret Bakanlığı: 6 milyar 585 milyon

• Dışişleri Bakanlığı: 5 milyar 786 milyon

• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 3 milyar 999 milyon

• İçişleri Bakanlığı: 10 milyar 665 milyon

• Kültür ve Turizm Bakanlığı: 6 milyar 16 milyon

• Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 11 milyar 918 milyon

• Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 3 milyar 378 milyon


Millet bahçeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, seçim vaatleri arasında yer almıştı.

Diyanet’in Bodrum’daki tartışmalı projesine CHP’den tepki: Bu parayla yarım kalan devlet hastanesi tamamlanabilirdi!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.