Erdoğan: Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor. Esasen Türkiye’de CHP’ye ait bir siyaset yoktur. Hatta CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. Partisini bu duruma düşüren zat kendisine karşı çıkan herkesi susturarak gerekirse kapı dışı ederek diktatörlüğün de dik alasını sergilemektedir.

Erdoğan: Şu anda CHP de tek adamcağız siyaseti işliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 3 il kongresine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, ”Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir” diye konuştu.


“Sadece 18 yılın değil, geleceğin de partisi olduğumuzu göstereceğiz”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“AK Parti’nin kurucusu da sahibi de lokomotifi de bizatihi milletimizin ta kendisidir.

Hep birlikte AK Parti’nin Türkiye’nin sadece son 18 yılının değil, aynı zamanda geleceğinin de partisi olduğunu göstereceğiz.

Ülkemize Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını sadece 18 yılda kazandırmış olmaktan iftihar ediyoruz. Her alanda ülkemize çağ atlattık. Her bir vatandaşımızın hayat kalitesini hiç olmadığı kadar yükseltirken dünyaya bakışını değiştirdik.

“CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır”

Esasen Türkiye’de CHP’ye ait bir siyaset yoktur. Hatta CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. CHP hiç mi işe yaramıyor? Elbette ifa ettiği bir görev var. Bunu teraziye benzetebiliriz. Terazinin bir tarafında HDP diğer tarafında İYİ Parti var. CHP’nin görevi bu teraziyi dengelemektir.

Üzüntüyle ifade etmek isterim ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarının hiçbiri bizimle eser ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir. Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor.

Esnaf ve sanatkarların Halkbank kredi taksitlerine erteleme

Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


• Her bir kongre yeni bir nefes, yeni bir heyecan demektir. Bugün Denizli’de salonu görüyorum gerçekten iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023’e çok daha farklı taşıyacak, 2024 yerel seçimlerinden de çok daha güçlü bir şekilde çıkmamızı sağlayacaktır.

• AK Parti kendini yenileyebilme kabiliyeti en yüksek partidir. Tüm teşkilatlarımızdan AK Partinin sadece son 18 yılının değil geleceğinin de partisi olacağını göstermesini bekliyorum. AK Partinin kurucusu da lokomotifi de milletimizin ta kendisidir.  Bugüne kadar ne yaptıysak neyi başardıysak milletimizle. Önce gönül kazanacağız sonra oy isteyeceğiz.

• Basın ve sosyal medya mecraları siyasetimizin sadece tescil ve duyurulma yeridir. Yapmamız gereken her bir insanımızın kapısını çalmak, kalplerde yer edinmektir.  Ülkemizde ulaşmadığımız, gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim derhal telafi etmemiz gereken bir eksiğimizdir. Bizim milletimize verecek daha çok hizmetimiz, ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz var.

• Tüm bu başarıların vesayetin terör örgütlerin darbecilerin ülkemize husumet besleyen nice çevrelerin tuzaklarına rağmen elde ettik. Karşımızda elbette bir siyasi muhalefet bulduk. Teorik olarak en önemli rekabeti de CHP ile yapmamız gerekiyordu.

• Üzüntü ile ifade etmem gerekiyor ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarının hiçbiri bizimle ser ve hizmet yarışı siyasetine girmemiştir. Kimi zaman vesayetin arkasına sığınarak kimi zaman uluslararası lobilerin sözcülüğünü yaparak kimi zaman darbecilere göz kırparak kendilerine iktidarın bahşedilmesini beklemiştir.

• Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, ne yapıyorsak karşı çıkmayı, ne yöne gidiyorsak aksi yöne yönelmeyi muhalefet tarzı olarak benimsemiş millete de böyle takdim etmişlerdir. Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir görüntü sergilememiştir. Esasen Türkiye’de CHP’ye ait bir siyaset yoktur.

• Hatta CHP diye bir partinin olup olmadığı tartışmalıdır. Acaba CHP kendi hükmü şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi politikayı geliştiriyor? Bunların hepsi de cevapsız sorulardır. Peki CHP hiç mi bir işe yaramıyor. Elbette CHP’nin ifa ettiği bir görev var. Bunu bir teraziye benzetebiliriz. Bir kefesinde HDP diğer kefesinde İyi Parti var. CHP’ye verilen vazife ise bu iki kefeyi dengede tutarak kurulan yarı gizli yarı açık ittifakın bozulmasını engellemektir.

“CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor. Diktatörlüğün dik alasını sergilemektedir.”

• Partisini bu duruma düşüren zat kendisine karşı çıkan herkesi susturarak gerekirse kapı dışı ederek diktatörlüğün de dik alasını sergilemektedir. Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor.


• Biz ne kadar eleştirirsek eleştirelin en kadar kızarsak kızalım ülkemizin ana muhalefet partisinin böyle bir duruma düşürülmüş olmasından samimi üzüntü duyuyoruz.

Karamollaoğlu’dan AKP ile ittifak açıklaması: Yanlış politikalar değişirse yapılabilir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.