İstanbul’da kar yağışı 2 gün etkili olacak: 20-40 cm arasında kar kalınlığı

Meteoroloji ve AFAD’dan verilen bilgiye göre İstanbul’da kar yağışının bu geceden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. Yağışın bu gece sulu kar şeklinde tekrar başlaması, pazar ve pazartesi günü yoğun şekilde görülmesi bekleniyor.

İstanbul da kar yağışı 2 gün etkili olacak, kar kalınlığı 40 cm bulabilir

İstanbul’da kar yağışı 2 gün etkili olacak: 20-40 cm arasında kar kalınlığı bekleniyor.

Uzun süredir kurak geçen günlerin ardından ülke genelinde kış etkisini göstermeye başladı. Salıya kadar yoğun kar yağışları var. Sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor.


Kar yağışı daha çok İstanbul’un kuzeyinde ve yüksek semtlerde etkili oluyor. Sarıyer, Arnavutköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar’da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Marmara Bölgesi’nde; Kocaeli, Sakarya tarafında sulu kar ve dağlarda ise kar var. Yağışın az olduğu Trakya bölümünde de don etkili olacak. Bölgede cumartesi gecesinden itibaren yoğun kar bekleniyor.

AFAD’dan 8 il için yoğun kar yağışı uyarısı

AFAD, 8 ilde beklenen yoğun kar yağışa karşı önlem çağrısında bulundu.

AFAD’dan yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: ”Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu tahminlere göre İstanbul’da kar yağışı bugün öğle saatleri itibariyle etkisini gösterecek. Tahminlere göre akşam saatlerinde ve gece itibariyle yoğun olması beklenen kar yağışının, kentte 20-40 cm arasında kar kalınlığı oluşturacağı aktarıldı. Kar yağışı için bir uyarı da AFAD’dan geldi.


AFAD, “Bu gece ve yarın, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” denildi.

İstanbul’da kar yağışı Anadolu yakasında daha çok etkili olacak

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, beklenen kar yağışına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında “20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli’ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıkladı. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de ‘Pazar günü biraz sürprizler var’ diyerek İstanbul’daki kar yağışı için pazar gününe dikkat çekmişti.

Meteoroloji İstanbul için kar yağışı uyarısı

Sürmeli, “Pazar gündüz sıkı bir kar var. Eğer okullara gidiyor olsaydık okul tatili gelebilirdi. Kardan adam kıvamında yağışlar gelebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin (Konya, Amasya, Hakkari, Van ve Iğdır hariç) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer şehirlerde son hava durumu tahminleri

Yağışların Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


Yağışların Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin kıyıları ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile K. Maraş’ın yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Göz kuruluğu için 6 etkili kural: Soğuk hava ve rüzgara dikkat!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.