Telegram teşekkür mesajı yayınladı: 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştık

Whatsapp, yeni güncelleme ile kullanıcı verilerini paylaşılacağını duyurmasının ardından kullanıcılar Telegram’a yöneldi. Telegram, 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Telegram teşekkür mesajı yayınladı: 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştık

Telegram teşekkür mesajı yayınladı: 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştık

Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara yasak getirmeye hazırlanıyor. Günlerdir sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi olan bu karar sonrası pek çok kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi. O uygulamalardan birisi olan Telegram kullanıcı sayısında rekor kırdı.


Facebook’un bünyesinde olan WhatsApp  kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek bir karar için harekete geçti. Kullanım koşullarında değişikliğe gitmeye hazırlanan mesajlaşma platformu, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara yasak getirmeye hazırlanıyor.

Kısa sürede tepki çeken karar sonrası pek çok kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi. O uygulamalardan birisi olan Telegram kullanıcı sayısında rekor kırdı. Telegram son 72 saatte 25 milyon yeni kullanıcıya ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, “Son 72 saatte 25 milyon  yeni kullanıcıya eriştik. Yarım milyar aktif kullanıcı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi.” dedi.

Durov, “Sadece son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram’a katıldı. Bunların yüzde 38’i Asya’dan, yüzde 27’si Avrupa’dan, yüzde 21’i Latin Amerika’dan ve yüzde 8’i Orta Doğu ve Afrika bölgesinden geldi. Bu, her gün 1,5 milyon yeni kullanıcının kaydolduğu geçen yıla kıyasla önemli bir artış.” ifadelerini kullandı.

Telegram teşekkür açıklaması:

“Teşekkür ederiz! Bu dönüm noktası, arkadaşlarını Telegram’a davet eden sizin gibi kullanıcılar tarafından gerçekleştirildi. Son birkaç gün içinde katılan kişileriniz varsa, onları Telegram’ın hareketli çıkartma veya görüntülü mesaj gibi benzersiz özelliklerinden birini kullanarak karşılayabilirsiniz.”


WhatsApp’a alternatif diğer uygulamalar:

Ancak WhatsApp’ın yerine kullanabileceğiniz tek alternatif Telegram değil. İşte WhatsApp’ın  yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları…

Signal

iOS, Android ve bir masaüstü uygulaması bulunan Signal kullanıcılarının metin mesajları, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF ve video mesajları göndermelerine olanak tanıyor.

WeChat

Android ve iOS uygulaması olarak sunulan  WeChat, Windows, Mac ve web tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor.

iMessage

Apple’ın mesajlaşma uygulaması iMessage’ı Mac ve iPhone’larda kullanabiliyorsunuz.

Line

iOS, Android ve Windows’lu telefonlarda çalışan Line, Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.

Viber

WhatsApp ve Telegram’ın aksine Viber’i masaüstünde kullanmak için bir masaüstü istemcisi indirmeniz gerekiyor.

Bip


Anlık mesajlaşma uygulaması BİP kullanıcılarına aynı zamanda grup şeklinde de sohbet etme imkanı veriyor. Uygulama aynı zamanda kullanıcılarına HD kalitede görüntülü sohbet etme olanağı da veriyor.

Saadet Partisi’nden yeni video: Uygulamalar farklı olsa da dertler aynı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.