Pazar temizliği yapan Danimarka Başbakanı, cam sildiği fotoğrafı paylaştı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, sosyal medya hesabından pazar temizliği yaptığı anların fotoğrafını paylaştı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen

Danimarka’nın Başbakanı Mette Frederiksen’in sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf takipçileri tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.

2015 yılının Haziran ayından bu yana Danimarka Sosyal Demokrat Partisi’nin lideri olan ve 2019’dan bu yana da Başbakan olan 43 yaşındaki Mette Frederiksen cam silerken çektirdiği fotoğrafı, “Hafta sonu ve kış güneşi. Geçtiğimiz aylarda pencereleri temizlemek için çok fazla zaman olmadığı ortaya çıktı. İyi Pazarlar” notuyla paylaştı.


Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Avrupa Konseyi’nin 17-18 Temmuz’da, Belçika’nın Brüksel kentinde yapılması kararlaştırılan Covid-19 ile mücadele konulu toplantısına katılmak için nikah tarihini ertelemişti.

Mette Frederiksen kimdir?

Haziran 2019’dan bu yana Danimarka’nın başbakanı ve Haziran 2015’ten bu yana Sosyal Demokratların Lideri olan Danimarkalı bir siyasetçi. Her iki görevi de üstlenen ikinci kadın, aynı zamanda Danimarka tarihinin en genç Başbakanı.

Bir sendikacı olarak kariyer yaptıktan sonra Frederiksen ilk kez 2001 genel seçimlerinde Kopenhag İlçesini temsil eden Folketing’e seçildi. Sosyal Demokratlar 2011 genel seçimini kazandıktan sonra, Başbakan Helle Thorning-Schmidt tarafından Çalışma Bakanı olarak atandı.

Daha sonra 2014 yılında Adalet Bakanı olarak terfi etti. Sosyal Demokratların 2015 genel seçimlerindeki yenilgisinden sonra, Thorning-Schmidt başbakanlıktan düşürüldü ve Frederiksen sonraki yerini seçerek Muhalefet Lideri oldu.

Frederiksen partisini sol ve orta sol partilerin (Sosyal Demokratlar, Sosyal Liberaller, Sosyalist Halk Partisi, Kırmızı-Yeşil İttifakı, Faroes Sosyal Demokrat Parti ve Grönland’ın bloğu) ile sonuçlanan 2019 genel seçimlerine götürdü.

Frederiksen daha sonra yeni bir hükûmet oluşturmak için nihayetinde başarılı müzakerelere öncülük etmek üzere Kraliçe II. Margrethe tarafından görevlendirildi ve 27 Haziran’da Başbakan olarak yemin etti.

İşte o paylaşım:

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 


Mette Frederiksen (@mette)’in paylaştığı bir gönderi

Hollanda’ya yerleşme başvuruları arttı: Şartlar neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.