CV yerini sosyal medyaya bırakıyor: Linkedin gibi platformlar başı çekiyor!

İş başvurularında CV artık yerini sosyal medyaya bırakıyor. Linkedin gibi platformlar daha çok tercih ediliyor. Takip etmek ile bağlantı kurma arasındaki fark nedir?

CV yerini sosyal medyaya bırakıyor: Linkedin başı çekiyor!

CV yerini sosyal medyaya bırakıyor: Linkedin başı çekiyor!

Bir şirkette iş başvurusu yapmak için normal şartlarda insan kaynaklarına CV bırakırız. Teknolojinin gelişimi ile birlikte bu artık yerini farklı kaynaklara bıraktı. Artık özgeçmişimizi internet siteleri üzerinden doldurduğumuz elektronik CV‘lerde oluşturuyoruz.


“Linkedin CV’den daha güçlü”

Dünyaca ünlü sosyal ağ Linkedin‘in CV’den daha güçlü olduğunu işaret eden Webtures CEO’su Kaan Gülten, kariyer basamaklarını tırmanırken, hangi okulu bitirdiğimiz kadar neler yaptığımızın önem kazandığını ve bunları sosyal platform sayesinde kuracağımız bağlantılar aracılığı ile rahatlıkla sergileyebileceğimizi belirtti.

Linkedin üstünde takip etmek ile bağlantı kurma arasındaki fark nedir?

Linkedin gibi iş dünyasının takip ettiği sosyal medya araçlarının bağlantı kurmak amacıyla kullanıldığına dikkat çeken Kaan Gülten, platformun diğerlerinden ayrıldığı yönlere dikkat çekti.

• Linkedin, diğer sosyal mecralardan farklı özelliklere sahiptir. İş dünyasının takip ettiği bir yer olması haricinde ‘takip etme’ değil, ‘bağlantı kurma’ üzerine kuruludur. Yani sektörünüzdeki kanaat önderleri ile kurduğunuz bağlantılarla daha fazla etkileşim yani iletişim içerisinde olursunuz.

“Gelecekte çalışmayı düşündüğünüz şirkete önceden ulaşın”

İş dünyasında hemen herkesin bulunduğu bir platform olan Linkedin, kişilerin ileride çalışmayı düşündüğü şirket yöneticisi ile de bağlantı kurularak başarıları olunan alanları paylaşarak temasa geçebileceğini ifade eden Kaan Gülten, sözlerine şöyle devam etti:


• İleride, bulunduğunuz şirketten daha üst seviye bir yere geçmeyi düşünüyorsanız, bugünden orayı yöneten yetkili ile Linkedin üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Böylece yaptığınız işleri, başarılarınızı, yeteneklerinizi, işinizle ilgili bakış açınızı paylaştığınızda dikkat çekecektir.

• Dolayısıyla bu yönetici ile karşılıklı ilişki kuracak ve en azından paylaşımlarınızla aklında yer edeceksiniz. Bu açıdan baktığımızda yepyeni firmaya CV bırakmak ve aranmayı beklemek yerine bu şekilde kariyerinizin köşe taşlarını döşeyebilirsiniz.

Kullanılacak filtreler ile pazarlama hedeflerinizi tutturabilirsiniz

Sosyal ağ sayesinde pazarlama hedeflerine de kullanılacak filtreler aracılığı ile kısa sürede varılabileceğinin altını çizen Kaan Gülten, sosyal mecra üzerinden pazarlama stratejileri de geliştirilebileceğine dikkat çekti.

• Linkedin sayesinde doğrudan iletişim ve pazarlama çalışmalarında filtreleme özelliğini kullanabilirsiniz. Sadece ilgilendiğiniz sektördeki kişiler, şirket ölçeği, pozisyon, şehir gibi odak çalışma özelliklerini girdiğiniz zaman nokta atışı pazarlama imkanı sunuyor. Bu açıdan baktığımız zaman en yüksek müşteri ve iş potansiyeli platformu diyebiliriz. Bu bizim iş dünyası ile karşılaşabileceğimiz en iyi yerlerden bir tanesidir.


• Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram’ın her ne kadar sizi takip ediyor olsalar da tüm paylaşımlarınızı tüm takipçilerinize gösterme noktasında her geçen gün erişimi azaltıyor olmasından dolayı Linkedin’in gelişimi oldukça önemli olmaktadır.

Dijital pazarlamada başarıya ulaştıracak 5 önemli adım


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.