Netflix ile 6 adımda yabancı dil öğrenme rehberi

Dünyanın dört bir yanında pek çok kişi, Netflix izleyerek keyifli ve kolay bir şekilde yabancı dil becerilerini geliştiriyor. Bunun sebebi, Netflix’in pek çok farklı ülkeye ait yapımları İngilizce’den Japonca’ya 30’un üzerinde farklı dildeki dublaj ve altyazı seçenekleriyle yayınlaması. Peki, Netflix izlerken dil becerilerini geliştirmek için neler yapmalı, hangi yöntemleri uygulamalı? 

Netflix ile yabancı dil öğrenme

Netflix ile 6 adımda yabancı dil öğrenme rehberi

1- Tekrar izlemek

• Netflix’te her zevke ve yaşa uygun film, dizi, belgesel veya şov bulmanız mümkün. Ama eğer yeni bir yabancı dil öğrenmeye başladıysanız ya da pratik yapmak istiyorsanız, daha önceden izleyip beğendiğiniz bir yapımı tekrar izlemeye başlamanızda fayda var. Bu yapımın konusuna önceden hakim olacağınız için izlerken dil öğrenmeye çok daha rahat odaklanabilirsiniz.


2- Yabancı dil seçimi

• Eğer daha önce izlemediğiniz bir yapım eşliğinde dil öğrenmek istiyorsanız ve ne izleyeceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, arama çubuğuna öğrenmek istediğiniz dilin konuşulduğu bir ülkenin adını (örneğin İspanya) yazabilirsiniz. Böylece o ülkede üretilen yapımları bir arada görebilir ve o anki modunuza göre seçim yapabilirsiniz.

3- Dublaj ayarlama

• İzleyeceğiniz yapımı belirledikten sonra altyazı ve dublaj seçeneklerini ayarlamalısınız. Diyelim ki İtalyanca öğrenmek veya pratik yapmak istiyorsunuz. O zaman altyazıları İtalyanca, dublajı Türkçe veya dublajı İtalyanca, altyazıları Türkçe seçebilirsiniz. İzlemeye başlamadan önce, tercih ettiğiniz yapımın hangi dil seçenekleriyle sunulduğunu öğrenmek için netflix.com/browse/audio adresine de göz atabilirsiniz.

4- Altyazı görünümünü kişiselleştirebilirsiniz

• Dil öğrenme deneyimini kolaylaştırmak için altyazı görünümünü kişiselleştirebilirsiniz. Bunun için netflix.com/SubtitlePreferences adresine girip sizin için en uygun altyazı fontunu, büyüklüğünü ve rengini belirleyebilirsiniz. Bu ayarları çocuk profillerinde yaparak çocuklarınızın dil öğrenmesini de kolaylaştırabilirsiniz.

5- Sesli betimlemeleri aktif hale getirmek

• Kullanışlı bir başka seçenek de sesli betimlemeleri aktif hale getirmek. Bu sayede öğrenmek istediğiniz dili konuşan insanların sözlü şekilde belirtilmeyen davranışları; örneğin beden dilini ve mimikleri nasıl betimlediklerini duyabilir ve öğrenebilirsiniz.

6- Dublaj ayarlarını değiştirmek istemiyorsanız

• Unutmadan söyleyelim. Her Netflix hesabında 5 ayrı profil oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla eğer dil öğrenmek için her zaman kullandığınız profildeki altyazı ve dublaj ayarlarını değiştirmek istemiyorsanız, yeni bir profil oluşturabilir ve bu profilin ayarlarını öğrenmek istediğiniz dile göre yapabilirsiniz.

Yabancı dil becerilerinizi geliştirmek için aşağıdaki yapımları ve çok daha fazlasını hemen izlemeye başlayabilirsiniz:

●  İngilizce Stranger Things, Cobra Kai, Love is Blind


●  Fransızca Call My Agent, La Revolution, Lupin

●  Portekizce – Girls from Ipanema, 3%, Airplane Mode 

●  İspanyolca Elite, Luis Miguel, Cable Girls, 

●  Almanca Dark, Babylon Berlin, We are the Wave

●  İtalyanca Curon, The Life Ahead, The Beast

●  Korece Crash Landing on You, It’s Okay to Not Be Okay, Kingdom

●  Japonca Terrace House, Midnight Diner: Tokyo Stories, Alice in Borderland

●  Lehce Ultraviolet, The Coldest Game, 1983


●  Hintçe Sacred Games, Typewriter, Little Things

Netflix kısa tarihi ve IMDB’de en yüksek puan alan yapımları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.