Silinen dosyalar nasıl geri getirilir?

Yanlışlıkla bir dosya veya klasörü sildiğiniz zaman onu geri dönüşüm kutusundan kurtarabilmeniz mümkün, evet. Ancak silerken SHIFT tuşuna basılı tuttuysanız veya hatalı bu işlem sonrası geri dönüşüm kutusunu boşalttıysanız, kendinizi bir anda soğuk terler dökerken bulabilirsiniz.

silinen dosya geri getirme

Üstelik sildiğiniz bu dosya işle alakalı olabilir. Okulunuz için bitirme tezi olabilir. Seneler boyunca emek vererek oluşturduğunuz fotoğraf albümü olabilir. Kısacası sizin için önemli olan, silinmesini asla arzu etmediğiniz dosyaları yanlışlıkla silmek saç baş yolmanıza yol açabilir.

Daha kötü olan senaryo ise sistem çökmesi, hard diskin bozulması veya bilgisayara virüs bulaşmasıdır. Çoğu zaman sizin elinizde olmayan sebeplerden ötürü fotoğraf, video veya önemli belgelerinizin silinmesi durumunu yaşadıysanız Google’da çaresizce silinen dosyaları kurtarma programlarını araştırmaya başlayabilirsiniz.

easeus data recovery

En iyi silinen dosyaları kurtarma programı hangisi?

Piyasada ücretli veya ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birçok farklı silinen dosyaları kurtarma programı mevcut. Bunların bir kısmı pratikte hiçbir işe yaramıyor ve sürekli olarak kullanıcıları ücretli sürümü satın almaya teşvik ediyor. Hayal satan ve geçerli sonuç vermeyen bu programlarla vakit harcamanıza hiç gerek yok.

silinen dosya kurtarma

Bu noktada tavsiyemiz EaseUS Data Recovery Wizard programını kullanmanız yönünde. Programın muadillerine göre en büyük avantajları ve olumlu yönleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Türkçe dil desteğine sahip ve kullanıcı arayüzü çok sade. Öyle ki bilgisayardan pek anlamayan herhangi birisi dahi kolayca silinen verileri geri getirmeyi başarabilir.
  • 2 GB’a kadar ücretsiz olarak silinen dosyaları kurtarabiliyorsunuz. 2 GB ve üzeri boyuttaki dosyaları kurtarmanız gerekiyorsa ücretli sürüme yükseltme yapabilirsiniz.
  • Silinen dosyaları kurtarırken verileri önizleyebilmeniz mümkün. Fotoğrafların küçük görsellerinden tutun, veri kurtarma işleminin toplamda kaç dakika süreceğine dair detaylı bilgilendirme programda mevcut.
  • Ücretli sürümünün fiyatı gayet makul. Standart versiyonun dışında Premium pakete terfi ederseniz 3 bilgisayara kadar programı kurabilmeniz mümkün. Arkadaşlarınızla ortaklaşa satın alabilirsiniz.
  • Dijital kamera, harici ve dahili hard disk, SD kart, PC ve dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere akla gelebilecek hemen her türden depolama biriminden veri kurtarabiliyor.
  • Windows 2003’ten tutun Windows 10, Vista ve XP ve macOS’a kadar çeşitli işletim sistemlerini destekliyor. Hatta iOS ve Android ile çalışan mobil cihazlardan dahi veri kurtarabilen ayrı bir versiyonu mevcut.

data recovery silinen dosya kurtarma programı

Gördüğünüz üzere EaseUS Data Recovery Wizard’ın artı özellikleri saymakla bitecek gibi değil. Siz de silinen dosyalarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde kurtarmak istiyorsanız tercihinizi bu programdan yana gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İnternette yapılan yorumları incelediğinizde çoğunluğun gayet iyi geri dönüşler yaptığını göreceksiniz. Haksız değiller, çünkü gerçekten EaseUS işe yarıyor ve silinen dosyalarınıza geri kavuşmanızı sağlıyor!

Silinen videoları EaseUS ile geri getirmek için bu adreste yayınlanan rehberden yardım alabilmeniz mümkün. Eğer takıldığınız herhangi bir nokta varsa İngilizce olarak EaseUS’un canlı destek servisiyle yazışabilmek de elinizde.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.