Cumhurbaşkanı Erdoğan: Damat kadar taş düşsün başınıza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında ‘döviz rezervi’ tartışmalarıyla ilgili CHP’ye yüklendi: Yatıyorlar kalkıyorlar ‘damat da damat’ diyorlar. Damat kadar taş düşsün başınıza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Damat kadar taş düşsün başınıza!

Video aşağıda – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Sözlerimin hemen başında bu gece idrak edeceğimiz Miraç Gecenizi tebrik ediyorum. Mübarek üç aylar ve Miraç Gecesi vesilesiyle tüm insanlığa huzur ve esenlik vermesini diliyorum.


Dün, önemli bir yıldönümüydü. AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinden yüzde 34 oy oranı ile iktidara gelmişti. Ancak iktidar partisinin genel başkanı olarak biz siyasi yasaklı olduğum için Meclis dışında kalmıştık. O dönemde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın demokratik duruşuyla bu yasağımız kalktı. Biz de 9 Mart’ta Meclis’teki yerimizi aldık ve Başbakanlık görevimizi üstlendik. Bu hadise milletin iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağının sembolü olmuştur.

2021’i Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı ilan ettik. 100 yıl önce Büyük Millet Meclisi önünde kabul edilen İstiklal Marşımız geçmişimizin özeti olması yanı sıra geleceğimizin rehberidir. Her satırındaki ruhu yeni nesillere ne kadar güçlü aktarabilirsek, geleceğimize o denli güçlü bakabiliriz. Yıl boyunca vatandaşlarımızın tamamını kuşatacak programlarla İstiklal Marşımızı ve Mehmet Akif Ersoy’u tüm yönleriyle anlatacağız.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 3. blog temel atma törenine bugün idrak edeceğiz. Türkiye bu alanda en büyük yaptırım ve atılımları yapan ülkelerdendir. Enerji alanındaki en büyük yatırımlarımızdan biri de bu güç santralidir. Nükleer güç santrallerinin ülkemize gelişi sürekli engellenmiştir. Biz de yola çıktığımızda pek çok sıkıntıyla karşılaştık. Bunun başı da CHP zihniyetidir. Zira hükümet oldukları yıllara baktığımızda enerji ne durumdaydı, şimdi ne oldu bakmak lazım.


CHP’ye Berat Albayrak tepkisi: Damat kadar taş düşsün başınıza

Son haftalarda bir şey dikkatimi çok çekiyor. Bu CHP mensupları tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar ‘damat da damat’ diyorlar. Damat kadar taş düşsün başınıza. Berat beyin attığı adımları CHP hiçbir zaman yapamamıştır.

Döviz rezervleri tartışması

Sizin sözcünüz Hazine’de çantacı olarak dolaşırdı, ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ne de Merkez Bankası’nı güçlendirmediler. ‘Paralar nerede?’ diye soruyorlar. Kaybolan bir şey yok, hepsi Merkez Bankası rezervlerinde. Bizim ile Merkez Bankası güç buldu. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Hamdolsun şu anda döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.

Nankörsünüz, bunları görmediniz mi?

Bir sondaj gemisi daha alıyoruz. Filomuz dünyanın en güçlü filolarından biri olacak. Ey o tweet’i atanlar damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in döneminde atıldı bu adımlar. Nankörsünüz, bunları görmediniz mi duymadınız mı? Kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz. Akkuyu’da Berat Bey’in döneminde başladı. Bu maliyeciyim diyor ama bunun maliyeci olması bu rakamları değiştirmez. Biz işimize bakalım. Ülkemizi enerji üssü haline getirecek projeleri de birer birer hayata geçiriyoruz.

Artık kömür kullanan ev neredeyse kalmadı


Biz yere çok sağlam bastık. Bu noktada da emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Sondajları yapmak için gemileri kiralasaydık çok daha büyük miktarda ödeme yapacaktık. Görüldüğü gibi doğal gaz konusunda dışa bağımlılığımızı engelleyecek adımları birer birer atıyoruz. Ülkemizin doğal gaz tüketimi 2020 yılında 47.7 milyar metreküpe yükseldi. Abone sayısı 17.3 milyona yükseldi. Bu refah düzeyinin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Artık kömür kullanan ev neredeyse kalmadı. Göreve geldiğimizde sadece 5 ilde doğal gaz vardı. Bugün ise 81 ilin tamamında 589 yerleşim birimden doğal gaz var.

Video – Erdoğan: Damat kadar taş düşsün başınıza!

Vatandaş zamlara tepkili: Para yok bir şey yok, her şeyi yarım yarım alıyoruz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.