Vatandaş zamlara tepkili: Para yok bir şey yok, her şeyi yarım yarım alıyoruz!

Vatandaştan zam tepkisi: Para yok, bir şey yok. Her şeyi yarım yarım alıyoruz. Ne yiyoruz, ne içiyoruz kimsenin umurunda değil. Uzaya gidecekmişiz, saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar. Millet aç!

Vatandaş zamlara tepkili: Para yok bir şey yok, her şeyi yarım yarım alıyoruz!

Video aşağıda – Vatandaşın yaşadığı gerçek enflasyonu yansıtmadığı gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri bile mutfağın yangın yerine döndüğünü gösterdi.

TÜİK’in açıkladığı gerçek hayattan uzak verileri bile mutfağın temel ihtiyaçlarından yağ, yumurta ve mercimeğin yüzde 50’lilerin üzerinde zamlandığını gösterdi.


Verilere göre, geçen yılın şubat ayından bu yılın şubat ayına kadar geçen zamanda ayçiçek yağı yüzde 55.4, yumurta yüzde 52, mercimek ise yüzde 50 zamlandı.

“Her şeyi yarım alıyoruz”

Zamların tüketiciye nasıl yansıdığını sorduğumuz Arzu Yöntem isimli bir vatandaş, “Para yok, bir şey yok. Her şeyi yarım yarım alıyoruz. Ne yiyoruz, ne içiyoruz kimsenin umurunda değil. Uzaya gidecekmişiz, saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar. Millet aç. İşsizlik sigortası da bitiyor. Ne yiyeceğiz önce onu bir düşünsünler.” sözleriyle tepki gösterdi.


“İnsan emekli maaşı ile nasıl geçinecek?”

Yumurtanın kolisini 13-14 liraya aldığını belirten Hüseyin Güner isimli tüketici, “Yumurtanın kolisi şimdi 30 lira oldu. Peynirin kilosunu 20-25’e alıyorduk şimdi 45-46 lira.Ucuz bir şey kalmadı. Zar zor, dişi sıka sıka getiriyoruz ayı. Yoksa insan emekli maaşıyla nasıl geçinecek bu hayat pahalılığı ile. Cumhurbaşkanı, bakanlar, devlet büyükleri bunlara el atması lazım. Çarşı pazar ateş pahası. Bir domates, biber bile ateş pahası. 8-10 liradan aşağı meyve yok.” diye konuştu.

“Önceden kiloyla, şimdi gramla”

Özellikle yağların çok pahalandığını söyleyen Merve Arslan ise “Belli bir ücret karşılayabiliyoruz sadece eşim çalışıyor. Zor yani. Hep kısıtlı gitmek zorundayız. Kısıtlı gitmediğimiz takdirde belli bir zaman sonra kredi kartları patlıyor. Yiyeceksek gezmiyoruz, gezeceksek yemiyoruz bu şekilde devam ediyoruz.” dedi.


Ferhat Engin isimli tüketici, “Yüzde 50’den fazla zam gelmiş hissetmez miyim zamları? Bakıyorum, geçiyorum yapacak bir şey yok. Sadece bakıyoruz işte. Önceden kiloyla alıyordun şimdi gramla alıyorsun.” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sözcü)

Video – Vatandaş zamlara tepkili: Para yok bir şey yok, her şeyi yarım yarım alıyoruz!

 

Üniversite mezunu işsiz genç: İmkanım olsa yurt dışında çöp temizlerim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.