Konya’da esnaf Valilik önünde toplandı: Bıktık artık bıktık!

Geçtiğimiz günlerde pandemi nedeniyle zor günler geçirdiği için masa ve sandalye yakan Konya esnafı, bu kez de Valilik binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İşyeri sahipleri; “Bütün birikimimizi kaybettik, borca battık. Dayanacak gücümüz kalmadı. Evimize ekmek götüremiyoruz. Kontrollü bir şekilde iş yerlerimizi açılmasını istiyoruz. Bıktık artık bıktık” diyerek yetkililere tepki gösterdi.

konya esnaf

Video aşağıda – Konya’da esnaf Valilik önünde toplandı: Bıktık artık bıktık!

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı corona virüsü haritasında çok yüksek riskli grupta yer alan Konya’da; restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeler kapılarını müşterilerine açamadı.


Uzun süredir kapalı oldukları için zor günler geçiren Konyalı esnaflar geçtiğimiz günlerde Mevlana Meydanı civarında bir araya gelerek masa sandalye yakmasının ardından bugün de Konya Valilik binası önünde toplandı.

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı!”

Burada esnaflar adına açıklama yapan Can Temur isimli kafe sahibi, yetkililerden iş yerlerinin kontrollü şekilde açılması çağrısında bulundu. Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Temur, şunları söyledi;

• Oran bazında bakıldığı zaman İstanbul ile vaka oranımız aynı olmasına rağmen orada işletmeler açık bizim şehrimizde kapalı bunun sebebi nedir? Biz bunu bilmek istiyoruz. Adalet istiyoruz.

• Konya’nın 14 tane milletvekili var. Neredeler bunlar? Bıktık artık bıktık! Konya’da vaka sayıları bir türlü düşmüyor. Demek ki bu vaka artışının sebebi lokanta ve kafeler değil. Neden bu kadar taktılar lokantalara? Konya’da 300’den fazla lokanta esnafı var.


“Korku devleti yarattılar!”

• Korku devleti yarattılar. Bazı esnaf arkadaşlarımız buraya bile korkusundan gelemiyor artık. Niye biz günah keçisi seçiliyoruz? Devlet bizi bu süreçte çok yalnız bıraktı.

• 28 elemanım var. Dükkânım kapalı olmasına rağmen işten çıkarmanın yasak olması sebebiyle de sigortalarını yatırmak zorunda kalıyoruz.

• Yetiştiremiyoruz artık.  Desteklerden de faydalanamadık. Burada bugün taleplerimizi ilettik. Biz iş yerlerimizin kontrollü bir şekilde açılmasını istiyoruz. Bıktık artık buramıza kadar geldi.

“Kredi borcumu ödeyemiyorum”

Uzun süredir devam eden kısıtlamalar yüzünden zor günler geçirdiğini ve kredi kartı borçlarını ödeyemediğini dile getiren bir başka esnaf ise, “Ben çocuğumun istediğini alamaz hale geldim. Kredimin ikinci taksiti geldi, ödeyemiyorum. Bundan sonra en fazla hırsızlığa çıkarım” ifadelerini kullandı.

“Esnaf arabasını evini sattı”

Esnafın 20 yıllık birikimi olan ev ve arabasını satmak zorunda kaldığını belirten bir esnaf ise, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Esnaf arkadaşlarımız 1 yıl içerisinde 20 yıllık birikimi olan evi ve arabasını satmış ve artı borcun içerisine girmiş durumda. Bize yardım edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Öte yandan esnafların talepleri bir Valilik görevlisi tarafından not alındı. Esnaflar, alilik görevlisinin, taleplerini yetkililere ulaştıracağını sözünün ardından Valiliğin önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Video – Konya’da esnaf Valilik önünde toplandı: Bıktık artık bıktık!

Konya esnafı meydanı ateşe verdi: AK Parti kongreleri lebaleb dolu, virüs sadece bize mi var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.