Orhan Gencebay: Maalesef Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar

Orhan Gencebay, Sabah gazetesine verdiği röportajda Cumhurbaşkanının ‘bile’ eleştirildiğini söyledi ve bunu yapanların ‘art niyetli’ olduğunu öne sürdü. Gencebay’ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Orhan Gencebay: Maalesef Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar

Şarkıcı Orhan Gencebay, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşarak gündemi değerlendirdi.

Gencebay, Cumhurbaşkanının ‘bile’ eleştirildiğini söyleyerek muhalefete yüklendi.


Gencebay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde Cumhurbaşkanlığı tarafından AKP’ye yakın şarkıcılara para ödenerek düzenlenen konserlerle ilgili yöneltilen soruya “Salgın ortamında müzik sektörüne çok yararlı oldu. Çok güzel bir organizasyondu. Bunu eleştirenler bana göre ya art niyetli ya da yeterli araştırmayı yapmadan eleştiriyor. Bu konserlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmasını önemli buldum” yanıtını verdi.

“Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar”

Kalçık’ın “Zaman zaman Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere katıldığınız için eleştiriliyorsunuz” ifadesi üzerine de Gencebay, şunları kaydetti:

• Sosyal medyayı kötü niyetle kullananlar var. Bakmıyorum bile eleştirilere. Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar. Ben devletime saygılı biriyim. Tabii ki davet edildiğimde gideceğim. Müzik sektörümüzle ilgili sorunlarımızı, taleplerimizi kime söyleyeceğiz, kimden yardım isteyeceğiz? Devletimizden. Daha önceki liderlerle de bir araya gelirdim.

• Erdoğan, halkımıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Yıllardır tanıyorum kendisini. ‘Siyasette en önemli hedefim yerli ve milli değerlerimizi korumak’ demişti bana yıllar önce.

• Bu hedefini de başarmak için kararlı şekilde çalışıyor. Ülkemizin daha iyi olması için yapılan her şeyi desteklerim ben. Muhalefetsiz olmaz ama sadece muhalefet yapmak için eleştirmek doğru değil. Muhalefet de, iktidar da vatanımızın iyi olacağı değerlerde birleşmeli. Özellikle de milli konularda.

• Muhalefetin de mantığı olmalı. Çıkıp hâlâ ‘Suriye’de ne işin var?’ diyenler var. Ben de onlara soruyorum: Avrupa’nın, Amerika’nın Suriye’de ne işi var? Atatürk ‘Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük’ten başlar’ demişti. ‘Suriye’de ne işimiz var?’ diyenler Atamızı iyi tanımıyor demek ki.

orhan gencebay erdoğan

Orhan Gencebay, Kalçık’tan “CHP yani Atatürk’ün partisi en çok bu eleştiriyi getiren parti ama” karşılığını alması üzerine de şu görüşleri dile getirdi:

“CHP’ye Atatürk’ün partisi demek doğru değil. CHP demokrasi gereği kurulan ilk parti. Bu partinin kurulmasına da Atatürk öncülük etmiştir. Siyasi ve milli konular birbirinden ayrılmalıdır. Suriye, Akdeniz, Libya, Adalar ve Kıbrıs gibi konularımız mili meselemizdir. Önemli olan ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Milli konuları siyasete çekmemek gerekiyor.”


Gencebay, Kalçık’ın “Sanat dünyası özellikle son yıllarda kendi içinde bölünme yaşıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da “Düşüncelerde farklılık olabilir ama bunların hiçbiri ülkemizin bütünlüğüne zarar getirecek şeyler olmamalı. Vatansever duyarlılıkla eleştiriler yapılmalı” yanıtını verdi.

“Yerli ve milli değerlerimize zarar verecek şekilde eleştiri yapanlar var” ifadesini kullanan Gencebay, “Bunları ise Türkiye’nin iyi olmasını istemeyen güçler tarafından yönlendirilen kişiler olarak görüyorum. Ülkemize zarar verecek şekilde davranılmamalı. Kendi içimizde farklılığımız olabilir ama uzlaşmayı da bilmemiz gerekiyor. Ülkemizin çok daha iyi olması bizim gayemiz olmalı. Bunun için de dirlik ve birlik içinde olmalıyız” diye konuştu.

Sosyal medyada gündem oldu

Gencebay’ın “Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar” ifadeleri sosyal medyanın da gündemine oturdu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘bile’ ifadesinin altını çizerek Cumhurbaşkanının neden eleştirilemez olduğunu Gencebay’a sordu.

Ekşisözlük’te de konu gündem sekmesinde birinci sıraya yerleşti. Sözlükte yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

• “yaşını başını almışsın, ne bu ne hırs, bu ne yalama dedirtmiştir. ben o yaşta olsam politikacıların alayına saydırırım. yaşayacağımı yaşamışım, silivri ile mi korkutacaklar”

• “sanatçı dediğin muhalif olur, eyvallahsız olur, eğilmez, bükülmez, kimselere minnet etmez, paraya pula tamah etmez. bizde sanatçı profili bu, tüm mesele belediyeden iki konser kapmak! hazin.”

• “gelmişsin 80 yaşına daha eleştiriyle hakareti ayıramıyorsun. yuh. eleştireceğiz, cehape gelse onu daha beter eleştiririz. eleştiri bir idareci için lütuftur. demokrasiden anlamayan ağzını açmasın rica ediyorum.”


• “tövbe haşa diye devam etmesi gereken cümle.”

Andımız okunmayacak, Atatürk artık devlet madalyasında yer almayacak!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.