Yılda bir kez yapılacak etkinlik için merayı kapattılar: Hayvanların otlatılması yasak

Bitlis’te köylülerin hayvanlarını otlattığı meranın Okçular Vakfı’na verildiği, yılda bir kez kullanılacak meranın tel örgülerle çevrildiği iddia edildi.

yılda bir kez

Bitlis’te köylülerin hayvanlarını otlattığı meranın Okçular Vakfı’na verildiği, yılda bir kez etkinlik yapılmasına rağmen meranın tel örgüyle çevrilip tüm yıl hayvan girişine yasaklandığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre; AKP’li milletvekillerinin “turizmi teşvik” adı altında hazırladığı yasa teklifinin TBMM’deki görüşmeleri sırasında Bitlis’teki bir köy merasının Bilal Erdoğan’ın kurduğu Okçular Vakfı’na verildiği iddia edildi.


Mahmut Celadet Gaydalı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında iddiasını dile getiren HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, Bitlis’in Ahlat İlçesi Yeni Köprü Köyü’ne ait mera ile Çarho piknik alanının Okçular Vakfı’na tahsis edildiğini söyledi.

Tahsisin bir gecede yapıldığını belirten Gaydalı, Turizm Bakanlığı yetkililerine, “Lütfen, köyün merasını köylülere bırakın. Bana binlerce telefon geldi, köylüler son derece mağdur olmuşlar. Bütün o alan tel örgüyle çevrilmiş, köy halkı hayvanlarını o merada otlatamıyor. Senede bir defa bir aktivite yapılıyor, bu aktivite için koca bir sahanın tel örgüyle kapatılmasını biz doğru bulmuyoruz. Lütfen bu olayı inceler misiniz, takip eder misiniz?” dedi.


Geçen yıl İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ile Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, 25 Ağustos’ta yapılan Malazgirt Zaferi etkinliği öncesinde Çarho piknik alanını ve merayı ziyaret etmişti.

Kıraç alana yapın

Gaydalı, komisyonda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’dan bu alanla ilgili bilgi de talep etti ancak herhangi bir bilgi verilmedi. Okçuluk yapılmasına karşı olmadıklarını ancak köylünün hayvanlarını otlattığı alanın seçilmesine karşı olduklarını belirten Gaydalı, “Biz okçuluk alanı yapılmasın demiyoruz. Eğer amaç bir rekreasyon alanı yaratmaksa 3-5 kilometre ötede Nemrut Dağı’nın eteğinde binlerce, hatta on binlerce dönüm kıraç arazi var. Eğer okçuluk geliştirilecekse daha ileride uluslararası okçuluk federasyonu yarışları yapılması düşünülüyorsa lütfen merayı köylülere bırakalım” dedi.

Siz etin kilosu kaç para, biliyor musunuz?

CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, yasa teklifiyle meraların turizme açılarak yok edileceğini belirtirken, yasa teklifini hazırlayan AKP’li milletvekillerine “Siz etin kilosu kaç para biliyor musunuz?” diye sordu.


AKP döneminde ülke genelinde 3 milyon hektar tarım toprağının yok olduğunu belirten Zeybek, “Meralar küçükbaş ve büyükbaş hayvanların otlamaları için uygun alanlardır. Siz meraları turizme açıyorsunuz ama etin kilosu kaç para biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz tabii çünkü böyle bir derdiniz yok. Çünkü bu derdin sahibi olan memleketin 83 milyon insanıdır” dedi.

Skandal iddia: Türkiye’nin bazı su kaynakları Katar’a ipotek ediliyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.