Akşener’den Erdoğan’a: Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisi için “Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir” sözleriyle yanıt verdi.

akşener erdoğan gazze

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan “Erdoğan’ın İsrail versiyonu” diye bahsetmesi kendisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında polemiğe neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’ndaki ifadeleri nedeniyle İYİ Parti lideri Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


Erdoğan, Akşener için “Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” yorumunda bulunurken; Akşener de Erdoğan’a “Zavallılık, ‘gideceğim’ diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır” diye cevap verdi.

Tartışma nasıl başladı?

Salı günü partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Akşener, İsrail’de dördüncü kez tekrarlanan genel seçimin ardından yaşanan hükümet krizinden söz etti ve “Netanyahu’nun Erdoğan gibi rakipleri üzerinde baskı kurduğunu” savundu.

Akşener bu karşılaştırması için Netanyahu’ya “Erdoğan’ın İsrail versiyonu” benzetmesini yaptı:

“Mart ayında, İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netanyahu’nun yeni hükümet kurmasına imkân vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı.”

‘Filistin’in haritada yerini bilmeyecek kadar zavallı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kütüphane söyleşileri etkinliğinde Akşener’e yanıt verdi.

“Utanmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan siyasetçi; Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” diye konuşan Erdoğan, Akşener’e yönelik cevabını şöyle sürdürdü:


“40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez.”

‘Gerçek zavallılık gerekeni yapamayıp boş konuşmaktır’

Akşener ise Erdoğan’ın “zavallı” tepkisini Twitter’dan Erdoğan’ı da etiketleyerek cevapladı.

Akşener, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir. Zavallılık, İsrail’e esip gürleyip, Çin’e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır. Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır.”

AKP’den kınama

Akşener’in Netanyahu benzetmesi AKP yönetiminde de tepkiye neden oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Sayın Akşener bu siyasi çapsızlıktan bir an önce vazgeçmelidir” yorumunda bulunurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Bu sakil benzetme siyaset değil bir akıl ve vicdan tutulmasıdır” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’da yaptığı paylaşımlarda, Akşener’i kınadı.


Ömer Çelik, “Çocuk katili Netanyahu ile bunlarla mücadele eden Cumhurbaşkanımızı yan yana getirmek büyük bir ahlaki sapmadır. Cumhurbaşkanımızın mücadelesini gölgelemek isteyen böyle söyler” diye yazdı.

Meral Akşener’in İkizdere ziyaretinde provokasyon!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.