Eşimin telefonunu nasıl takip edebilirim?

Eşimin telefonunu takip etmek istiyorum, ne yapmalıyım?

telefonunu takip

Teknolojik gelişmeler son birkaç yıldır hayatımızın her alanında kendine yer buldular. Bunların somut yansımaları ise bugün günün her saati yanımızdan ayırmadığımız mobil cihazlar. Evet, akıllı telefonlarımızdan bahsediyorum. Bu telefonlar aynı zamanda bizim en büyük sırdaşımız değil mi?

İnsanlarla bütün görüşmelerimizi, yazışmalarımızı bu telefonlarla yapıyor, birbirimize bu telefonlar aracılığıyla dosyalar gönderiyoruz. İşte bu nedenle akıllı telefonlarımız bizim aynı zamanda en mahrem eşyamız.


İşte tam da bu nedenle ben de beni aldattığından şüphelendiğim eşimin telefonunu inceleyerek bundan emin olmak için birtakım araştırmalar yapmaya başladım. Ancak kendisi kılı kırk yararak benim araştırmalarımdan kaçmayı başardı. Telefonunda benim görebileceğim hiçbir iz bırakmıyordu. Bu nedenle emin olmak için telefonunu anlık takip etmem gerekiyordu.

Eşimin telefonunu nasıl takip edebilirim? Uzun bir süre bu soru kafamda yankılandı durdu. Sonunda bu sorunun cevabını telefon takip uygulaması olarak bulmuş oldum.

Şimdi size bu süreçte farklı türlerini deneyimleme şansı bulduğum telefon takip uygulamaları hakkında bilgi vermek istiyorum. Birazdan detaylarından bahsedeceğim uygulamaların her birini kullanarak eşinizin telefonunu sanki o kullanıyormuş gibi görebilirsiniz.

Eşimin telefonunu takip etmek için en iyi telefon izleyiciyi nasıl seçebilirim?

Eşimin telefonunu nasıl takip edebilirim sorusunun cevabını telefon takip uygulaması olarak buldum. Ancak biraz daha araştırma yapınca telefon takibiyle ilgili pek çok program olduğunu gördüm.

Bu programların hepsini denedim diyebilirim. Size en beğendiklerimden bahsedeceğim. Telefon takibi nasıl yapılır ücretsiz ve ücretli uygulamalar kullanılarak bu mümkün. Bu uygulamaların neredeyse hemen hepsini bizzat denemiş biri olarak doğru uygulamayı seçerken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını vermek istiyorum.

  • Her şeyden önce kullanacağınız uygulamanın müşteri desteğini tam anlamıyla veren bir uygulama olması çok faydalı olacak. Dolayısıyla karşınızda muhatap bulabileceğiniz bir uygulamayı kullanın. Bu destek hem uygulamayı kullanırken yaşadığınız sorunları hem de kurulum esnasında yaşayabileceğiniz her türlü sorunu birden kapsayan bir destek olmalıdır.
  • Takip etmek istediğiniz telefondaki tüm verileri görebileceğiniz bir uygulama kullanın. Sadece belli programlardaki verileri görebileceğiniz bir uygulama çok sağlıklı olmayacaktır.
  • Şahsi kanaatim ücretli uygulamalardan yana. Zira ücretsiz uygulamalarda size çok şey vaat ediliyor ancak bu uygulamalar bunların hiçbirini gerçekleştirmiyor.

Kısaca uygulama seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz bahsettikten sonra hadi birlikte uygulamalara daha yakından göz atalım.

mSpy

Bir telefon takip uygulaması olarak ilk tercihim kesinlikle mSpy. Bunun pek çok nedeni var ancak şüphesiz mSpy’ı ilk sıraya koymamın en önemli nedeni kullanıcı memnuniyetini her şeyin önüne koymaları.

Hangi programı seçmeliyim kısmında da belirttiğim gibi bu tip uygulamalar için araştırma yaparken en önemli noktayı uygulamanın müşteri destek hizmetini tümüyle sağlıyor olması olarak belirttim. Bu noktayı en iyi sağlayan uygulama ise kesinlikle mSpy oldu.

Bununla birlikte mSpy’ı güvenle hem iOS hem de Android cihazlarda kolayca kullanmak mümkün. mSpy’ı takip etmek istediğiniz telefona bir kere kurduktan sonra o telefondaki tüm verileri tıpkı telefonun sahibi gibi görebiliyorsunuz ve en güzel yanı sizin o verileri gördüğünüzü cihaz sahibinin ruhu bile duymuyor.

mSpy, yüklendiği cihazda onu yükleyen kişi aksini istemediği sürece hiçbir şekilde varlığını hissettirmeden görevini yapıyor. Kişi takip etme programı olarak mSpy’ı hedef cihaza bir kere yükledikten sonra tek yapmanız gereken mSpy’a kaydolurken size verilen şifre ile mSpy internet sitesindeki panelden telefonun verilerini kontrol etmek olacak.

mSpy

mSpy ile takip ettiğiniz telefonda hangi verileri görebilirsiniz?

  • Telefon Görüşmeleri: Bu görüşmeler içerisinde operatör kullanılarak yapılan görüşmelerin yanı sıra WhatsApp gibi anlık mesajlaşma programlarından yapılan sesli görüşmeler de yer alıyor.
  • Mesajlar & WhatsApp yazışmaları: mSpy ile takip ettiğiniz cihazdaki her türlü mesajlaşma uygulamasına gelen tüm yazışmaları görebilirsiniz.
  • Coğrafi Çit: Hedef cihaz için belirlediğiniz bölgeye girerse ya da belirlediğiniz bölgeden çıkarsa anında bildirim almanızı sağlayan en kullanışlı özelliklerden biri.
  • Kelime Bazlı Bildirim: Belirleyeceğiniz kelimeler WhatsApp’ta, internette ya da telefonun herhangi bir uygulamasında kullanılırsa bundan anında haberiniz olur.
  • E – Posta Yazışmaları: Hedef cihaza gelen ve cihazdan giden tüm e – posta yazışmalarının içeriklerini görebilirsiniz.

Bunlar mSpy’ın sadece ilk anda aklıma gelen bazı kullanışlı özellikleri. Emin olun mSpy’ı yükledikten sonra bunlardan çok daha fazla kullanışlı özelliğe erişebileceksiniz.

mSpy’ı hedef cihaza eğer cihaz Android ise size verilen indirme linki üzerinden indirebileceğiniz bir .apk dosyası olarak yükleyebilirsiniz. iOS cihazlarda ise iCloud hesabı bilgileri ile otomatik olarak izleme yapılabiliyor. Yine jailbreak’i olan iOS cihazlarda ise Android’e benzer şekilde .apk dosyası ile izleme yapılabiliyor.

Tüm bu gelişmiş yanlarıyla birlikte mSpy’ın belirtebileceğim tek eksisini ise telefon görüşmelerini görüşme bittikten sonra dinleyebiliyor olmanız olarak belirtebilirim. Bunun dışında programın işleyişini doğrudan etkileyen bir sorunla karşılaşmadım diyebilirim.


FlexiSPY

FlexiSPY

Eşimin telefonunu nasıl takip edebilirim sorusunun bir diğer cevabı da FlexiSPY uygulaması. FlexiSPY, mSpy’dan sonra en beğendiğim kişi takip etme programı oldu.

Programın kurulumu mSpy ile benzer şekilde yapılıyor. FlexiSPY sitesinden yapacağınız abonelik kaydı ve satın alma sonrasında size sağlanan panelden takip işlemlerini yapabiliyorsunuz.

Burada çok benzer olmasına rağmen FlexiSPY’ı mSpy’ın bir arkasına atma sebebim FlexiSPY’ın mSpy’a göre biraz daha ağır çalışıyor olması. Bunun dışında FlexiSPY ile telefonların yanı sıra bilgisayarlarda takip edilebiliyor.

FlexiSPY ile hedef cihazda yapılabilenleri şu şekilde belirtebilirim:

  • WhatsApp dahil telefona gelen ve telefondan giden tüm mesajların takibi.
  • Çağrı takibi.
  • İnternet geçmişini görme.

Ve mSpy’a benzer diğer başka pek çok özellikle FlexiSPY tarafından kullanıcılarına sağlanıyor.

Ancak burada benim en çok dikkatimi çeken konu, FlexiSPY’ın üyelik paketlerinde bazı özellikleri içeren paketleri daha yüksek fiyatlarla sunması oldu. mSpy’a göre benim için en büyük eksi bu oldu. Çünkü mSpy’da bu tarz özellik kısıtlamalı paketler yok. Aslına bakılırsa fiyatları da daha uygun.

Yine de FlexiSPY en beğendiğim ikinci uygulama diyebilirim.

telefon takip

SpyBubble

Sonuncu telefon takip programı önerim SpyBubble olacak.

Eş takibinden ziyade daha çok çocuğun dijital varlığının takibi için tasarlanmış olmasına rağmen tabii ki sizi aldattığından şüphelendiğiniz eşinizin tüm hareketlerini SpyBubble ile kolayca takip edebilirsiniz.

Yine mSpy ve FlexiSPY tarafından sunulan pek çok şeyi SpyBubble ile de yapmak mümkün. Programın çalışma optimizasyonu FlexiSPY’a göre daha iyi yapılmış olsa da yine de mSpy kadar iyi bir performans veremiyor.

mspy özellikleri

SpyBubble için belirtebileceğim bir diğer olumsuz nokta ise programın Türkçe desteğinin olmaması.

Ancak tıpkı mSpy gibi teknik ekip desteği SpyBubble’da bir paket satın aldığınızda size veriliyor. Yine kontrol paneli de mSpy’ınkine oldukça benzer.

SpyBubble ile yapabileceklerinizi ise şu şekilde belirtebilirim:

  • SMS ve diğer tüm mesajlaşmaları takip edebilme
  • Sosyal medya hesaplarının takibi. Burada yapılan yazışmalar da ayrıca görülebilmektedir.
  • Anlık GPS konum takibi
  • Arama kayıtlarının takibi

Ne yazık ki SpyBubble ile yapılan aramanın içeriği takip edilememektedir.


mSpy ve FlexiSPY programlarından daha ucuz olmakla birlikte kapsamı daha az olan SpyBubble’ı daha düşük özelliklerle takip yapmak isteyenler tercih edebilirler.

Aldatmaya meyilli kişiyi işaret parmağı ele veriyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.