Kız Kulesi mülkiyeti, İBB’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti

Kız Kulesi mülkiyeti, İBB’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti. Bakanlık yetkilileri, Kız Kulesi’nin Galata Kulesi gibi bir kültür ve sanat merkezi haline getirileceğini söyledi.

kız kulesi

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) bulunan ve Hamoğlu Holding’in işlettiği Kız Kulesi, yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti. Bakanlık yetkilileri, restorasyon sürecine gireceği belirtilen Kız Kulesi’nin Galata Kulesi gibi bir kültür ve sanat merkezi haline getirileceğini söyledi.

Ulaşımın Salacak ve Ortaköy’den sandallarla yapıldığı kule, kısa sürecek restorasyon çalışmasının ardından yeniden düzenlenerek kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.


Işıklandırmaların yapılacağı kulede, konser verilebilmesi için düzenleme yapılacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Kız Kulesi’ndeki ilk konser için İtalyan tenor Andrea Bocelli ile görüşüldüğünü aktardı.

Kız Kulesi, 1995 yılında 49 yıllığına Hamoğlu Holding’e kiralanmasının ardından, restorasyon süreci başladı.


Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon sürecinin ardından 2000 yılında ziyarete açıldı. (DHA)

İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu hakkında ‘türbeye girerken ellerini arkadan bağladığı’ gerekçesiyle soruşturma başlattı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.