Ana Sayfa Dünya 17 yaşındaki prenses, 111 bin Euro’luk ödenek hakkından feragat etti

17 yaşındaki prenses, 111 bin Euro’luk ödenek hakkından feragat etti

17 yaşındaki prenses, 111 bin Euro’luk ödenek hakkından feragat etti: ‘Karşılığında hiçbir şey yapmadığım parayı almayı rahatsız edici buluyorum.’

prenses

Hollanda tahtının varisi, 17 yaşındaki Prenses Catharina-Amalia, Hollanda Başbakanı’na mektup yazarak kendisine verilecek yüklü miktardaki ödenek hakkından feragat etti.

Hollanda’da Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima’nın 17 yaşındaki kızı Catharina-Amalia, 18. doğum gününde kendisine verilecek geleneksel ödenekten feragat edeceğini açıkladı.

Geleceğin kraliçesine, 2021 yılında 111 bin euro ödeme yapılacaktı. Bu ödenek Prenses’e hem maaş olarak hem de operasyon ve personel giderleri için veriliyor.

NTV’nin haberine göre, 2022 yılında Prenses, Hollanda Danışma Komisyonu’na girdiğinde ödenek miktarı 1.5 milyon euro’ya çıkarılacak. Ancak Prenses bu hakkından da feragat etti.

Başbakana mektup yazdı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’ye mektup yazan Prenses, hakkı olan paradan feragat kararını açıklayarak, ödenek almanın kendisini rahatsız hissettirdiğini söyledi. Amalia, kraliyet görevlerini tam olarak üstlenene kadar devletten ödenek almak istemediğini belirtti.

Catharina-Amalia

‘Parayı almak rahatsız edici’

Prenses, Hollanda basınında yayınlanan mektubunda, “7 Aralık 2021’de 18 yaşında olacağım ve kanunlara göre bir ödenek alacağım. Diğer öğrenciler özellikle bu corona virüs döneminde çok daha zor zamanlar geçirirken, karşılığında hiçbir şey yapmadığım parayı almayı rahatsız edici buluyorum” ifadesini kullandı.

Amalia, vergisiz maaş hakkı olan Hollanda kraliyet üyeleri arasında böyle bir karara imza atan ilk kişi oldu.

Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima’nın en büyük çocuğu olan Prenses Amalia, babası 30 Nisan 2013’te tahta çıktığında Hollanda kraliyetinin varisi oldu.

Prenses’in iki kız kardeşi daha bulunuyor: Prenses Alexia ve Prenses Ariane. Ailesiyle birlikte Lahey’de bulunan kraliyet sarayında yaşayan Prenses’in doğum günleri, geleneksel olarak Kloosterkerk Kilisesi’nde kutlanıyor.

Astroloji: 14 – 20 Haziran 2021 haftalık burç yorumları

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.