Cüneyt Özdemir sanatçıları ‘homurdanmak’la suçladı, tepki yağdı!

Pandemiden en çok etkilenen gruplardan biri olan müzisyenlere yine bir destek çıkmadı. Gazeteci Cüneyt Özdemir, zor durumda kalan müzisyenleri ‘homurdanmak’ ile yaftaladı. Birçok isimden tepki geldi.

Cüneyt Özdemir

Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabından “Müzisyenler ve Sanatçılar’ın (haklı) yasak isyanını bugün 12:00’de http:// youtube. com/cuneytozdemir’de konuşuyoruz. Sanatçı dostlarımız homurdanmak yerine buyrun yayına bağlanın ve derdinizi anlatın” ifadelerini kullanarak bir paylaşım yaptı.

Cüneyt Özdemir’in bu paylaşımına birçok isim tepki gösterdi.


Zor durumda olan müzisyenlerin sıkıntılarını dile getirmesini ‘homurdanmak’ olarak nitelendiren Özdemir’e Fırat Tanış, Gökhan Özoğuz, Güneş Duru gibi isimlerden tepki geldi.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Özdemir’e şu ifadelerle yanıt verdi:

Ülkemizdeki Sanatçı ve O sektörün emekçileri Pandemi boyunca “HİÇBİR YARDIM ALMADAN” Ayakta kalmaya çalıştı, tıpkı diğer tüm sektörlerdeki Emekçiler gibi. 1.5 senedir kuruş girmedi keselerine Bunun adı Sanatı, Sanatçıyı ölüme terketmektir.

Fırat Tanış: Yanınını da al git!

Fırat Tanış ise Özdemir’i etiketlediği paylaşımına “Yayınını al da git” notunu düştü.

Güneş Duru ise Özdemir’in ‘homurdanmak’ tepkisine “Homurdanmayın, çağımız gazeteciliği rahatsız oluyor” sözleriyle yanıt verdi.

cüneyt özdemir homurdanmak


Cüneyt Özdemir daha sonra bu paylaşımını sildi, “homurdanmak” ifadesini çıkararak yeniden paylaştı.

Müzisyenlerden kademeli normalleşme tepkisi: Bir turist kadar değerimiz yok


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.