Delta plus varyantı: Yeni mutasyon tespit edildi, daha bulaşıcı ve tehlikeli!

Koronavirüste yeni mutasyon tespit edildi: Delta plus olarak isimlendirilen varyant daha bulaşıcı, daha tehlikeli ve şu ana kadar 40 kişide görüldü!

delta plus

Hindistan’da sağlık yetkilileri, ülkede endişe verici yeni bir “Delta plus” corona virüs çeşidinin ülkede her geçen gün daha da arttığını açıkladı. üğünü açıkladı.

Federal sağlık sekreteri Rajesh Bhushan basın toplantısında, Delta plus varyantının Delta varyantına göre daha bulaşıcı olduğunu söylerken, sağlık yetkilileri ülkede 40 Delta plus varyantı vakasının görüldüğünü bildirdi.


Hindistan’da, corona virüsün Delta varyantının (B.1.617) ardından ortaya çıkan Delta plus varyantının vaka sayısı 40’a yükseldiği açıklandı.

Hindistan’da corona virüsün Delta varyantının (B.1.617) ardından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğu ifade edilen Delta plus adlı yeni mutasyon görüldüğü bildirilmişti.

Ülkede toplam Delta plus varyantı vaka sayısının 40’a yükseldiği açıklandı.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada, “Delta plus varyantı Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’te görüldü. Şimdiye kadar 40 vaka tespit edildi. Önemli bir artış yok” denildi.

Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’e yeni varyantının yayılmaması için kalabalıkların ve toplantıların yasaklanmasıyla beraber corona virüse karşı alınan önlemlerin arttırılmaya talimat verildi.

Daha bulaşıcı ve tehlikeli

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Hindistan varyant virüsünün daha bulaşıcı olduğunu açıklarken yeni belirlenen Delta plus varyantının ise Delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu düşünülüyor.

Maharashtra’daki Hindistanlı sağlık uzmanlara göre, Delta plus ülkede üçüncü bir salgın dalgasını tetikleyebilecek.


Hindistan’da açıklanan son verilere göre toplam corona virüs vaka sayısı 30 milyon 28 bin 709’a ulaşırken corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 390 bin 691 oldu.

Sağlık Bakanı Koca: Delta varyantı 16 ilde görüldü, yoğunluk İstanbul’da


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.