Tüketici en çok internet aboneliği konularından şikayetçi!

Tüketici en çok internet aboneliği, cep telefonu ve kredi kartı konularından şikayetçi! Tüketici Hakem Heyetlerine mayıs ayına kadarki dönemde toplam 216 bin 143 başvuru yapıldı. Bu başvurularda toplam 329 milyon 238 bin 477 lira uyuşmazlık tespit edildi.

İnternet abonelikleri

Tüketici hakem heyetlerine mayıs ayı sonu itibarıyla toplamda 216 bin 143 başvuru yapıldı. Listenin başında İnternet abonelikleri, cep telefonu, kredi kartı aidatları ve ayakkabı sorunları yer aldı.

Anadolu Ajansı muhabirlerinin, Ticaret Bakanlığı verilerinden derlemelerine göre, tüketici haklarının korunması konusunda öncü görevi üstlenen tüketici hakem heyetlerine 2020 yılı boyunca toplamda 593 bin 505 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 521 bin 148 adedi karara bağlanmış ve 860 milyon 778 bin 208 liralık uyuşmazlık değerlendirilmişti.


Çoğunlukla tüketiciler haklı çıktı

2021 yılında mayıs ayına kadarki süreçte tüketici hakem heyetlerine 216 bin 143 başvuru yapıldı. Geçen yıldan kalan başvurularla birlikte toplam 270 bin 230 dosya karara bağlandı. Karara bağlanan dosyaların %52’si tüketicilerin lehine sonuçlandı.

Bu dönem içinde tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların 22 bin 380 tanesi internet abonelikleri ile ilgiliydi. İkinci sırada 14 bin 466 başvuru ile cep telefonları ile ilgili başvurular bulunurken, onları 13 bin 227 başvuru ile kredi kartı aidatları ve 12 bin 49 başvuru ile ayakkabılar hakkındaki başvurular takip etti.

329 milyon lira uyuşmazlık tespit edildi

En çok başvuru yapılan sektörler ise sırasıyla, ticaret sektörü, abonelik hizmetleri sektörü ve finansal hizmetler sektörü oldu.

Tüketici hakem heyetler 2021 Mayıs ayına kadarki dönemde toplamda 329 milyon 238 bin 477 lira uyuşmazlık tespit etti.

Başvurular çoğunlukla internet üzerinden yapıldı

Tüketiciler tarafından hakem heyetlerine 2019 yılında toplamda 137 bin 731 elektronik başvuru yapılırken, 2020 yılında bu rakam 299 bin 597 olarak belirlendi. 2021 yılında ise şu ana kadar toplamda 119 bin 942 elektronik başvuru yapıldı. Bu elektronik başvurular e-Devlet üzerinden yapıldı.


2021 yılında yapılan toplam başvuruların %55’i elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapıldı.

İnternet şikayetleri yüzde 117 arttı: Bari filmi duraksamadan izleyebileyim!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.