AKP’yi eleştiren BBP’li kadın kolları il başkanı Fatma Yümlü ters kelepçe ile gözaltına alındı

AKP’yi eleştiren BBP’li kadın kolları başkanı Fatma Yümlü, maske takmadığı gerekçesiyle ters kelepçe ile gözaltına alındı: Zoruma giden ney biliyor musunuz? Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı!

fatma yümlü bbp

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, AKP’yi eleştiren sözler söylemesinin ardından ters kelepçeyle gözaltına alındı. Sosyal medyada yayın yapan bir kanalın konuğu olan Yümlü, “15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz?” demişti.

Fatma Yümlü, Ünye ilçesinde bulunan ve sosyal medyada yayın yapan bir TV kanalına konuk oldu. 30 Haziran akşamı yapılan programda vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Yünlü, 2002 yılından 2007 yılına kadar AKP çatısı altında çalıştığını ancak daha sonra yaşanan bazı olaylar nedeniyle partiden uzaklaştığını söyleyerek, 2013 yılında BBP’ye geçtiğini açıkladı.


Programda AKP hükümetini eleştiren ve bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak istediğini söyleyen Yümlü şunları söyledi:

“Ne olur Cumhurbaşkanım bizim hakkımızı kimseye peşkeş çektirme. Bu halkın vebalini taşıyamazsın. Biriniz sorgulayın. Bugün İçişleri Bakanı Sedat Peker tarafından suçlanıyor. Anlattıkları doğru olmayabilir ama lütfen adalete müdahale etmeyin. Konuşamıyorlar ve adalet yerini bulamıyor. Lütfen Allah korkusu öne geçsin. Biri pudra şekerinden bahsediyor bir bakıyorsunuz bakanla fotoğrafı var. Bitcoinle insanları dolandıranın da bakanla fotoğrafı var. 2002’de “Milletvekili arabaları lükstür” diyen başbakan ne değişti o günden bu güne?”


“Ters kelepçe ile gözaltına alındım”

Sözcü’de yer alan habere göre, programda yaptığı açıklamalardan sonra BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, kendisine ait iş yerine gelen polislerin ters kelepçe takarak gözaltına alındığını söyledi.

Polislerin, kendisini iş yerinde maske kullanmadığı ve temaslı olduğu iddiasıyla gözaltına aldıklarını ileri süren Yümlü, polis merkezine götürüldüğünü ancak ifadesi alınmadan serbest bırakıldığını söyledi.

Başına gelen olayı yargıya taşıyacağı için konuşmama kararı aldığını belirten Yümlü şunları dile getirdi:

“Zoruma giden ney biliyor musunuz? Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı”


“Bir polis memuru, yanında getirdiği bayan polislere ‘tak kelepçeyi’ dedi. Dedim, ‘ben katil miyim ne kelepçesi neden bahsediyorsun’. Sonra ‘kapat dükkanı gidiyoruz’ dediler bana. Müşteriler ve arkadaşlar vardı. ‘Emniyete geleceksin’ dedi. ‘Siz geçin ben gelirim’ dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geld^fayim arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, buraya geldiler beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? O anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde beni arabaya götürdüler, hatta ‘arkaya bineceksin’ dedi. Zoruma giden ney biliyor musunuz? Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı.” (Sözcü)

Marmaris’teki Kumlubük koyunun imara açılmasına tepki: Bu coğrafyaya yazık etmeyin!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.