Marmaris’teki Kumlubük koyunun imara açılmasına tepki: Bu coğrafyaya yazık etmeyin!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesindeki Kumlubük Koyu’nda yapılan imar değişikliğine Marmaris halkı ses yükseltti.

marmaris kumlubük

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay iktidara seslenerek “Lütfen bu yanlıştan dönün, bu coğrafyaya yazık etmeyin. Önümüzdeki günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hukuki süreci de başlatacağız” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise Bodrum Ortakent, Datça Kargı Koyu’nda da imara açma çalışmalarının olduğunu belirterek, “Ey AKP elini Muğla’dan çek!” dedi.

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in sürekli denize girdiği Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesindeki Kumlubük Koyu’nda yapılan imar değişikliği Marmaris halkını isyan ettirdi. Çevreciler, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve CHP ilçe yönetimi ile Kumlubük’te toplanarak imar değişikliğine tepki gösterdi.


Eyleme CHP heyeti de katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ile birlikte PM üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı Kumlubük’ün rant alanına çevrilmesine ses yükseltti.

“Bölge halkı gelişmelerden endişeli”

kumlubük koyu

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris halkının gelişmelerden endişe duyduğunu ifade ederek, “Hiç kimsenin bölge yaşayanlarına bunu yapmaya hakkı yok” dedi. Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü:


* Marmaris halkı endişeli, Marmaris halkı gergin. Bunu söylerken burada sadece ittifaka oy vermiş vatandaşlarımızdan bahsetmiyoruz. AK Parti’ye, MHP’ye, HDP’ye oy vermiş herkes yaşadığımız bu gelişmelerden oldukça rahatsız. Hiç kimsenin bölge yaşayanlarına bunu yapmaya hakkı yok. Biz kurum olarak bu konuda olumsuz görüşümüzü bildirmiştik. Önümüzdeki günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hukuki süreci de başlatacağız.

Yanan ormanla ilgili projeler hazır

marmaris

Yetkililere çağrıda bulunarak yanlıştan dönmelerini isteyen Oktay, “Bu coğrafyaya yazık etmeyin. Geçtiğimiz hafta çok acı bir olay yaşadık. İçmeler’de bir yangın çıktı, bir şehidimiz var. Yangın esnasında da bu alanın imara açılmasına asla izin vermeyeceğimizi  dile getirmiştik. Biz projemizi de hızlı bir şekilde hazırladık. Önümüzdeki günlerde orman müdürlüğümüze de sunup, bu alanın ağaçlandırıldıktan sonra orman şehidimiz Görkem Hasdemir’in adının o ormanda yaşamasını önereceğiz” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise Bodrum Ortakent, Datça Kargı Koyu’nda da imara açma çalışmalarının olduğunu belirterek, “Son olarak Marmaris Kumlubük. Ey AKP elini Muğla’dan çek!” ifadesini kullandı. (Kaynak: Sözcü)

Kuşadası’nda 22 dönümlük yeşil alan Erdoğan’ın imzasıyla imara açıldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.