Kültür Bakanlığı’na geçen Galata Kulesi giriş ücreti 30 TL’den 100 TL’ye çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanan Galata Kulesi’ne giriş fiyatının 30 TL iken temmuz ayı itibarıyla 100 TL’ye çıktığı belirtildi.

Galata Kulesi

Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığı habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Temmuz 2021’den itibaren Galata Kulesi Müzesi giriş ücretlerini güncelledi. Temmuz ayı itibarıyla zam yapıldı. Buna göre, Galata Kulesi giriş ücreti 1 Temmuz’dan itibaren 100 liraya yükseltildi.


Galata Kulesi ziyaret saatleri, yaz ve kış dönemine göre değişiyor. 1 Nisan – 1 Kasım arası Galata Kulesi giriş saatleri 08.30’da başlıyor. Gece 24.00’e kadar ziyaret edilebiliyor.

Galata Kulesi her gün ziyarete açık.


Tarihi Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı.

Marmaris’teki Kumlubük koyunun imara açılmasına tepki: Bu coğrafyaya yazık etmeyin!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.