Süleyman Soylu’nun istifa ettiği iddiası: İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran, gece yarısı yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiğine dair kulis bilgisi olduğunu ileri sürdü. Bakanlık yetkilileri ise istifa bilgisinin doğru olmadığını belirtti.

soylu

AKP’li Feyzi İşbaşaran, Süleyman Soylu’nun istifa ettiğini öne sürdü

AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bakanlık için Devlet Bahçeli’ye iki isim önerdiğini öne sürdü.


Feyzi İşbaşaran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kulis bilgisi” diyerek şunları yazdı:

“KULİS BİLGİSİ”
-Süleyman Soylu istifa etmiş (Affını istemiş)
-Erdoğan, İçişleri Bakanlığı için D.Bahçeli’ye iki isim önermiş.”

feyzi işbaşaran

İçişleri Bakanlığı yetkilileri: İstifa iddiası doğru değil

SÖZCÜ’nün haberine göre ise İçişleri Bakanlığı yetkilileri istifa bilgisinin doğru olmadığını belirtti.

Süleyman Soylu dün Bitlis’te Gazitepe üs bölgesini ziyaret etmiş, güvenlik toplantısına katılmış, bir süre önce açılan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni geçmişti. Ziyarete İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, Muhterem İnce ve İsmail Çataklı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu katılmıştı.

AKP’de Bakan Soylu ile ilgili ‘rahatsızlık’ büyüyor: Erdoğan, doğru zamanı bekliyor

AKP kulisleri bugünlerde ha­reketli. Hareketliliğin nedeni de suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soy­lu ile ilgili iddiaları. Milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Soylu’ya ilişkin iddialarla ilgili serzenişte bulunduğu ancak Erdoğan’ın “Gündemimizde Peker yok” diyerek, kestirip attığı ifade ediliyor. Ancak Erdoğan’ın, Soylu’yu görevden almak için uygun zamanı beklediği belirtiliyor.

Milletvekillerinin Cumhurbaş­kanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “iddialarla ilgili serzenişte bu­lunduğu” ancak Erdoğan’ın “Gündemimizde Pe­ker yok” diyerek, kestirip attığı ifa­de edilirken, as­lında Erdoğan’ın “Soylu’yu görevden almak için doğru za­manı beklediğine” işaret ediliyor.

Bahçeli Soylu’nun arkasında duruyor

Soylu’nun şu an­da görevden alınmaması ya da istifa ettirilmemesinin tek nede­ninin MHP Genel Başkanı Dev­let Bahçeli’nin, “terörle mücade­lenin aksayabileceği, bunun da Türkiye’ye zarar verebileceği” gerekçesiyle Soylu’nun arkasın­da durması olduğu ifade ediliyor.

AKP kulisleri bugünlerde ha­reketli. Hareketliliğin nedeni de suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soy­lu ile ilgili iddiaları.

İddialar karşısında her geçen gün ge­rek kabinede gerekse AKP için­de “Soylu’nun yalnız kaldığı” dil­lendirilirken, AKP’li milletve­killerinden ve parti yönetimin­den de Erdoğan’a, Soylu ile ilgili serzenişlerin geldiği belirtiliyor.


AKP’deki milletvekilleri, “İddi­alar karşısında gereği yapılma­dığı takdirde kamuoyu nezdin­de hem parti hem de iktidar da­ha fazla yıpratılmak istenecek. Muhalefet bugünlerde iktidarı en fazla Soylu üzerinden eleştir­meye başladı. Ayrıca bu iddialar kamuoyunda da karşılık görme­ye başladı. Süreç 17-25 Aralık gibi işlemiyor. Orada Cumhur­başkanı Erdoğan’a yönelik, ba­kanlar üzerinden bir hamle ya­pılmak istenmişti. Bu, çok net­ti. Ancak iddialarla ilgili somut bir açıklama yapılamamış olma­sı AKP’nin elini güçsüzleştiri­yor” değerlendirmeleri yapılı­yor.

AKP içinde, Soylu ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop görüş­mesinde de “Soylu’nun Şentop’a verdiği yanıtın tatminkâr bulun­madığı” konuşuluyor. Soylu’nun “Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi var” sözlerinin ar­dından başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin “Şentop’a yüklendi­ğine” dikkat çekilirken, “AKP’li milletvekillerinin de töhmet al­tında kaldığı” belirtiliyor.

Erdoğan, Süleyman Soylu yerine Hakan Fidan’dan brifing aldı

Soylu ile ilgili Peker’in iddiala­rı sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı hamle de ko­nuşuluyor. AKP’de, “MHP lideri Bahçeli, Soylu ile ilgili adım at­tı çünkü Soylu özellikle 15 Tem­muz darbe girişimi sonrasında yürütülen terörle mücadelede et­kin bir isim. Bahçeli, hem terör­le mücadelenin aksaması duru­munda Türkiye’nin zarar göre­ceğini düşünüyor hem de ‘bir suç örgütü lideri karşısında ka­binenin güçlü olması’ gerekti­ğine işaret ediyor. O nedenle de Soylu’ya destek veriyor. Ancak Soylu, bu hamleleriyle kabine ve AKP içindeki varlığını düşü­rüyor. Cumhurbaşkanı da gerek kabinedeki gerekse AKP’deki ra­hatsızlığı bildiği için yan yana görünmekten kaçınıyor” yorum­ları yapılıyor. Erdoğan’ın, bu ne­denle de Soylu’yu Cumhurbaş­kanlığı Sarayı’nda düzenlenen iki törene çağırmadığı, “yan ya­na görünmek istemediği” ifade ediliyor.

Öte yandan kulislerde son ola­rak Erdoğan’ın, asayiş ile ilgi­li brifingi de Soylu’dan almadığı konuşuluyor. Soylu’nun yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan brifing aldığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıl istifa etmiş ancak istifası kabul edilmemişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, corona virüs salgınını önlemek için 10 Nisan 2020 gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2 buçuk saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan “izdiham görüntüleri” nedeniyle istifa kararı almıştı. Aldığı istifa kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dönmüştü.

Soylu’nun istifa kararını duyurmasından yaklaşık 2 buçuk saat sonra Cumhurbaşkanlığı’ndan, “Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” açıklaması yapılmıştı.

Soylu, Cumhurbaşkanlığı’nın ‘kabul edilmedi’ açıklamasından sonra; “Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah” ifadelerini kullanmıştı.

2018’de de istifadan dönmüştü

Süleyman Soylu’yla ilgili ilk istifa iddiası, 25 Şubat 2018’de gündeme gelmişti.

Soylu, memleketi Trabzon’da yaptığı konuşmada, “Geri çekilmek de bir erdemdir. Geri adım atmak da bir erdemdir. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir neferiyim. Hangi görevde olursam olayım Recep Tayyip Erdoğan’ın neferi olarak hayatıma devam edeceğim. Hakkınızı helal etmenizi diliyorum. En önemli görev Trabzon milletvekilliğidir. En çok özlediğim kızım ve oğlumdur. Allah inşallah çok yakın bir zaman içerisinde onlarla daha çok sık birlik ve beraber olmak nasip eder” açıklaması yapmış ve bu sözleri istifa işareti olarak yorumlanmıştı.


Daha sonra açıklama yapan Erdoğan, “Kabine ile ilgili değişiklik söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası söz konusu değil. Türkiye’yi troller idare etmeyecek” diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Fatih Altaylı: Eğer suçluysanız, hırsızsanız sizin için Türkiye’den daha iyi hiçbir ülke yok!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.