Tosuncuk Mehmet Aydın: 1,5 milyar topladım, Bitcoin ile 10’a katladım

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın ifadesinden önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Mehmet Aydın, Çiftlik Bank’tan raporlarda yazıldığı gibi 1 milyar 139 milyon lira değil 1.5 milyar lira topladığını söyledi. Aydın, “Bitcoin’e yatırım yaptım, 10 kat arttı” dedi ve kazandığı paranın raporda belirtilen borç miktarını ‘kat kat’ karşılayabileceğini söyledi.

Tosuncuk bitcoin

Tosuncuk Mehmet Aydın: 1,5 milyar topladım, Bitcoin ile 10’a katladım

Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ifadesinde Çiftlik Bank mağdurlarından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporlarında belirtilen miktardan çok daha fazlasını topladığını anlattı.


Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, Aydın yatırım yaptığı Bitcoin’den kazandığı paranın da SPK raporlarında Çiftlik Bank’ın toplam kar döngüsü olarak geçen 2 milyar 971 milyon liranın “kat kat” üstünde olduğunu söyledi.

“1 milyar 500 milyon liraya yakın para toplandı”

Aydın, ‘Tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık para açığı nereden kaynaklanıyor, bu paraya ne oldu?’ sorusuna, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı hesaplamalar yanlıştır. Hatırladığım kadarıyla yatırım yapan Çiftlik Bank oyunu üyelerinden 1 milyar 500 milyon liraya yakın para toplandı ve 850 milyon yakın para üyelere oyun kazancı dağıtıldı. Ayrıca biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunu tamamlamadan bizim hakkımızda saadet zinciri ile dolandırıcılık yaptığımız yaftasını yaptığından saadet zinciri olmadığımı kanıtlamak için üyelik alımımızı durdurduk” açıklamasını yaptı.


“322 milyon Bitcoin’de”

Hakkında yakalama kararı çıkartılınca kalan iadeleri yapamadığını belirten Aydın, “Ayrıca tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık mahiyeti belli olmayan para iddiasıyla ilgili ben bu parayı diğer yurtdışı şirketlerinin kurulumunda Bitcoin cihazlarının alımı ve tesislerinin kurulumunda kullandım. Bu para güncel miktar değildir. Bu paradan daha fazlasını kullandım” dedi.

Bitcoin kazancı

Mehmet Aydın’ın Bitcoin yatırımlarına dair ifadeleri ise hem neden teslim olduğuna hem de mevcut ekonomik gücüne dair önemli ipuçları veriyor. Bu ifadeler aynı zamanda “Parası bittiği için mi geldi?” sorusuna da cevap niteliğinde.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunda belirtilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık rakama sistemin bugünden itibarıyla kapatılarak tüm üyelere kazançlarıyla birlikte anaparalarının bir yıl boyunca ödenmesi neticesinde ulaşıldığını söyleyen Aydın ifadesinde; “Çiftlik Bank oyununun net bir kazanç vaadi bulunmamaktadır. Sözleşmemizde sistem kapatıldıktan sonra kazançtan elde edilen gelirin ödenmeyeceğine, sadece anaparanın ödeneceğine dair bir husus bulunmaktadır. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlileri ülkemizde ve Paraguay’da kurmuş olduğum Bitcoin üretim tesislerini kayda almamıştır” dedi.


Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: Hatta o dönemde Çiftlik Bank organizasyonu içerisinde kurulan Akhisar çiftliğinde bulunan Bitcoin üretim tesisine davet ettiğim halde gelmemişlerdir. Ayrıca yatırım yaptığım Bitcoin tarihten bu güne 10 kat daha değer kazanmıştır. Bu da raporda iddia edilen 2 milyar 971 milyon 905 bin liralık ödemeyi kat ve kat karşılamaktadır. Ancak üyelere kesinlikle sistem üzerinden bu miktarda kar vaadinde bulunmadım.

Tosuncuk Mehmet Aydın’ın Emniyet ifadesi ortaya çıktı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.