Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sayısı geçen yıla oranla 3 kattan fazla arttı

Geçen yıl koronavirüs salgını etkisiyle Türkiye’ye gelemeyen gurbetçilerin bu yıl gelişleri yoğun olarak sürüyor. Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy sınır kapılarından bu yıl Türkiye’ye 971 bin gurbetçi giriş yaptı.

gurbetçiler

Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sayısı geçen yıla oranla 3 kattan fazla arttı. Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler Avrupa’ya açılan sınır kapılarından girişlerine devam ediyor.

İstatistiki verilere göre 1 Haziran-20 Temmuz döneminde geçen yıl Türkiye’ye 289 bin gurbetçi giriş yapmıştı bu yıl ise giriş yapanların sayısı 3 kattan fazla arttı.


Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy sınır kapılarından bu yıl Türkiye’ye 971 bin gurbetçi giriş yaptı.

Avrupa’da yaşayan Türkler geliş yolunda en çok Kapıkule’yi tercih ediyor. Yunanistan üzerinden gelenler İpsala, Bulgaristan rotasından gelenler ise Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarından giriş yapıyor.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı sınır kapılarından 1 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında 1 milyona yakın giriş yapan gurbetçilerden yüzde 75’i Kapıkule’yi tercih etti.


Söz konusu tarihlerde 191 bin araçla 746 bin 783 yolcu Türkiye’ye Kapıkule Hudut Kapısı’ndan giriş yaptı.

Türkiye konut fiyat artışında dünya şampiyonu


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.