Fatih Altaylı: Bunlar cahil, bunlar okuduğunu anlamaktan aciz, bunlar salak!

Gazeteci Fatih Altaylı, aşı karşıtlarının kendisiyle ilgili söylediklerine tepki gösterdi. Aşıyla ilgili sözlerinin kimilerince “‘Bakın Fatih Altaylı da sonunda aşının kötü olduğunu anladı” diye yorumlandığını belirten Altaylı, “Bunlar cahil, bunlar okuduğunu anlamaktan aciz, bunlar salak” dedi.

Fatih Altaylı

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, ‘Aptala kızılmaz‘ başlıklı yazısında aşı karşıtlarına tepki gösterdi.

Sözlerine “Dikkat çekmek isteyen işsiz doktorlar, ürün satmak isteyen tüccar doktorlar, meşhur olmak isteyen aylak doktorlar. Bunların alayı aşı karşıtlığı ipine sarıldılar. Ve haliyle bana saldırıyorlar. Ve ben de bunlara kızıyordum. Ama vazgeçtim” diye başlayan Altaylı, şöyle devam etti:


“Çünkü belli ki kızmaya değecek bir zeka düzeyleri yok. Bu kadar düşük bir zekaya kızılmaz. Geçen gün ‘Aşı olanlar, aşı olmayanların hastalanma ve ölme riskini arttırıyor’ dedim. Bu salaklar bu cümleden şunu çıkardı: ‘Bakın Fatih Altaylı da sonunda aşının kötü olduğunu anladı.’ O cümleden bunu anlayan ahmak değildir de nedir!

Çok açık biçimde diyorum ki, ‘Kardeş biz aşı oldukça siz daha da tehlike altına giriyorsunuz. Çünkü aşı olanlar hastalanmadan bir süre taşıyıcı olabiliyorlar. Bu da siz aşısızların bulaşa maruz kalma ve varyantlar nedeniyle ölme riskinizi arttırıyor.’ Bu sözde hekim bozuntuları ‘Bak Altaylı da aşı karşıtı oldu.’ diyor.


Bakın bunların dinleyerek aşı olmaktan imtina eden yurttaşlarımız. Bunlar cahil, bunlar okuduğunu anlamaktan aciz, bunlar salak. Bir salağın veya cahilin peşine takılanların sonu iyi olmaz. Lütfen bilimin ve bilginin peşinden koşun. Ne okuduğunu anlamaktan aciz zavallıların değil. Bakın ben onlara kızacak kadar değer vermiyorum siz canınızı emanet ediyorsunuz. Yapmayın.”

Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı: Türkiye IQ ortalaması belli oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.