iPhone 13 Özellikleri

Apple’ın yeni çıkardığı telefonu olan iPhone 13, iPhone severler tarafından merak konusu. A15 işlemcisi sayesinde diğer modellere göre 50 kat daha hızlı. Aynı zamanda %30 daha hızlı grafik işlemcisi olan Iphone 13 6.1 inçlik uzunluğa sahip.

iPhone 13 Özellikleri

Daha parlak ekranı sayesinde görüntüleri daha net göstermekte. Sinematik modu sayesinde yeni bir ekran performansı sunan Iphone 13, %28 oranında daha parlak ekrana sahip. Sinematik mod sayesinde daha kaliteli ve derinlerde video çekmek artık bir hayal olmayacak. OLED XDR ekrana sahip olan iPhone 13, ikili kamera kurulumuna sahip.

Diğer modellerini en düşük 64 GB’tan satışa sunan İphone, bu modelinde en düşük 128 GB ile telefonunu satışa sundu. Depolamanın artmış olması birçok iphone kullanıcısı tarafından tercih edilme oranını arttırdı. Sizlerde telefonunuzun düşük depolama alanına sahip olmasından şikayetçi iseniz hepsiburada sayesinde iPhone 13 128 GB alabilirsiniz. iPhone 13 modelinde bulunan FACE ID ise diğer modellere göre %20 daha düşük tasarlanmış. Titreşimleri azaltmak amacı ile sensör kaydırma sabitleme teknolojisi iPhone 13’te yer almakta.

iPhone 13 modelinin ön kamerası 12 Megapiksel ve Smart HDR 4 ile desteklenmekte. Ayrıca bu telefon sayesinde 4K / 60 FPS video kayıtları yapılabilmekte. Sinematik mod ise video sırasında odağı değiştirmekte işe yaramakta. iPhone 13 ile video kaydederken sinema modu çekim yaparken odağı otomatik değiştirecek. İnsanlar kameraya baktığında ya da kameradan uzaklaştığında otomatik olarak odak değişecek. Manuel olarak da odağı değiştirebilecek ve belirli bir nesnede odak oluşturabileceksiniz. Pil gücü ile de gönülleri fethetmeyi başaran Iphone 13, Iphone 12’ye göre 2,5 saat kadar daha fazla pil gücüne sahip. İphone 12 modelinde göre 5G performansı iPhone 13 modelinde mevcut. Apple, 60’ı geçik ülkede 200 operatörü iPhone 13 desteklemekte.

iphone mini fiyat

iPhone 13 ile suyun 6 metre aşağısında 30 dakika boyunca çekim yapabilirsiniz. iPhone 13 kamerasında gece modu, deep fusion, lens düzeltme, otomatik görüntü stabilizasyonu, seri çekim, fotoğraflara konum bilgisi ekleme, fotografik stiller, panorama çekim, altı efektli portre ışığı gibi özellikleri bulunur. Facetime özelliği ile sevdiklerinizi görüntülü arama imkanı sunar. Siri özelliği sayesinde ise telefonda yapacağınız birçok şeyi sadece konuşarak yaptırabilirsiniz. Pil gücü sayesinde 19 saat kadar video izlenebilir. iPhone 13’te sürüm olarak ios 15 kullanılmakta.

iPhone 13 Mini Hakkında

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro gibi birçok model imkanı da sunmakta. iPhone 13 mini modelinin 128, 256 ve 512 GB depolama alanı olan modelleri mevcut. iPhone 13’e göre daha küçük bir telefondur. iPhone 13 mini 131,5 mm uzunluğunda, 64,2 mm genişliğinde ve 7,65 mm derinliğe sahiptir. Ağırlığı ise 140 gramdır. Iphone 13 mini, 5.4 inç ekrana sahiptir. Iphone 13 mini, kıvrımlı köşelerden oluşur. Zarif görünümü ile insanların eline tam uygunluk gösterir. Geniş renk yelpazesi, HDR ekran, True Tone, parmak izine dayanıklı ve birden fazla karakteri ve dili aynı anda görüntüleyebilme gibi özellikleri bulunur.

iPhone 13 Mini

Iphone 13 Mini modelinde ios 15 kullanılmakta. Suya dayanıklılığı sayesinde denizde ya da havuzda resim ve video çekme özelliği bulunur. A15 Bionic işlemcisine sahiptir. Kamerasında gece modu, fotografik stiller, seri çekim, akıllı HDR 4, 5 kata kadar dijital zoom, 2 kata kadar optik uzaklaştırma, lens düzeltme, fotoğraflara konum bilgisi koyma gibi birçok özelliği vardır. ıphone 13 ve iPhone 13 mini birçok insan tarafından merakla beklenmekte.

Teknoloji haberleri

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.