Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tepki: ‘Çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tepki: ‘Çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok.

kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı programda “Gençler, sizlere sözüm var, onların feriştahı gelse yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Kararlıyız” dedi. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda ise “Derdini anlatan gençlere yaklaşıp ‘çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Balçova Belediyesi’nin düzenlediği üniversiteyi kazanan 460 öğrenciye dizüstü bilgisayar teslim törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada gençlere seslendi.


Konuşmasına Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Sadece gençlere değil Balçova’da yaşayan herkese sahip çıkıyorusunuz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “O bütün İzmir’i kucaklıyor” ifadelerini kullandı.

“Umutsuzluğa kapılmayın”

Gençlere ‘umutsuzluğa kapılmayın’ mesajı veren Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz, Türkiye’de yaşanacak ve çalışacak ortamı sizlere sağlayacağım. Bundan kesinlikle emin olmanızı isterim. Demokrasiyi, sevgiyi, dostluğu kesinlikle birlikte Türkiye’ye getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sizi kavganın ortasına çekmek isteyebilirler”

Gençlere provokasyon uyarısında da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sizi ayrıştırmak isteyebilirler. Kavganın ortasına çekmek isteyebilirler. Sağduyu ile hareket edeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Her düşünceye saygı göstereceğiz” dedi.

“Yurt sorununu bir yılda çözeceğim”

İktidarın 19 yılda yurt sorununu çözemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Benim sadece sizlere değil, bu ülkenin halkına sözüm var. Değil 19 yıl, bir yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim. Bir ülke, kaynağını öncelikle çocukları için harcar. Para harcanacaksa geleceğimiz olan evlatlarımız için harcanması lazım. Biz bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

Gençlere KYK borçları sözü

Sözlerine “İktidar sahiplerini özgürce eleştirebileceğiniz bir demokrasiyi vadediyoruz. Rahatlıkla eleştirebileceksiniz” diyerek devam eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir polis, sabahın köründe, attığınız tweet dolayısıyla, yaptığınız konuşma dolayısıyla kapınıza gelmeyecek. Eğer bir kişi sabahın altısında zili çalacaksa, ‘Herhalde sütçü geldi zili çaldı’ diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.


İşsiz gençlerin KYK borçlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Şimdi icra memurları geliyor, iş yok ama para istiyorlar. Bunların faizlerini kesinlikle sileceğiz. Kesinlikle iş başı yaptıktan sonra sadece ana paralarını geri alacağız” diye konuştu.

Gençlerin büyük bir kısmının işsiz olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, gençlere, “Çalışın. Başarılı olun. Her başarı, Türkiye’nin başarısı demektir. Bizim görevimiz de sizin bu başarılarınızı çalışacağınız alanlar yaratarak büyütmek olacaktır” mesajı verdi.

“Feriştahı gelse yolumuzdan asla dönmeyeceğiz!”

Kılıçdaroğlu, sözlerini “Belediye başkanlarımız sizlere hizmet verirken engeller çıkardıklarını biliyorum. Soruşturma açtıklarını da gayet biliyorum. Ama gençler, sizlere sözüm var, onların feriştahı gelse yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Kararlıyız” ifadeleriyle sonlandırdı.

Öğrencilerden Kılıçdaroğlu’na yurt teşekkürü

Balçova Belediyesi öğrenci yurdunda kalan kız öğrenciler, Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim etti. Sahneye çıkan öğrenci, “Biz 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyiz. Sizin 10 yıl önce açmış olduğunuz kız öğrenci yurdunda kalıyoruz. Size ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘Çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.


Kılıçdaroğlu, “Gençleri ya işsiz bırakıyorsun ya yurtsuz! Çıkmışsın ‘Gençlerin sorunu yok’ diyorsun. Sorunları reddedince yok olmuyorlar, sen sadece hamaset yapmış oluyorsun. Derdini anlatan gençlere yaklaşıp ‘Çıkar telefonunu göster’ diyen dayılara benziyorsun Erdoğan, zerre farkın yok” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakanlığa talibim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.