Sosyal medyada müşteri iletişim yöntemleri

Son araştırmalar, müşterilerin yaklaşık %40’ının online alışveriş yolculuğuna sohbet kanalı üzerinden başladığını gösteriyor. Her ay 10 milyardan fazla mesaj, müşterileri ve işletmeleri yalnızca Facebook Messenger’da birbirine bağlıyor.

facebook messenger

Alışveriş yapanlar mesajlaşma ve alışverişin birbirine bağlılığı konusunda daha rahat hale geldikçe, satın alma yolunda önemli bir dönüm noktası olarak sohbete olan ilgi artmaya devam edeceğini görmek mümkün.

Anket ve trafik verileri, insanların %69’unun mesajlaşabilecekleri markalarla daha güvenli alışveriş yaptığını gösteriyor.


Modern tüketicilerin mesajlara yanıt verme olasılığı geleneksel e-posta pazarlamasına göre neredeyse 7 kat daha fazladır.

Araştırmalara göre tüketicilerin iletişim tercihlerini paylaşmaları istendiğinde, farklı kuşaklardan yanıt verenlerin %64’ü, arama veya e-posta yerine bir mesajı tercih ettiklerini söyledi.

Müşteriler, ürünleri keşfetmek için mesajları kullanıyor

Son raporlar, insanların yaklaşık %40’ının online alışveriş yolculuğuna sohbet kanalı üzerinden başladığını gösteriyor. Aynı veriler, tüketicilerin %65’inin sohbet yoluyla bağlantı kurabilecekleri bir işletmeden alışveriş yapma olasılığının daha yüksek olduğunu vurguluyor.


Satışlar, iletişime ve bilgi kullanılabilirliğine bağlıdır

İletişim kurulacak yollar kolayca mevcut olmadığında ve ilgili bilgilere ulaşılamadığında, dolu bir alışveriş sepetinin boşalması riski artar.

Teknolojideki gelişmelerden bağımsız olarak, iletişim, müşteri konforunu artırmanın ve satış elde etmenin anahtarıdır. Bunu gösteren tüketicilerin %73’ü, bir işletmenin iyi bir online müşteri hizmeti sağlamak için yapabileceği en önemli şeyin “zamanıma değer vermek” olduğunu söylüyor .

Mesajlaşma belirsizliğini ortadan kaldırma ve satışları artırma yöntemi

Tüketicilerin web sohbeti aracılığıyla iletişim kurarken dönüşüm gerçekleştirme olasılığı 2,8 kat daha fazladır.

Ayrıca, bir marka veya perakendeciyle bağlantı kurmak için sohbet özelliklerini kullanan müşteriler, o işletmeye %60 daha fazla harcama yapacaktır. Bu kanalı ihmal etmek aslında bedava parayı geri çevirmekle eşdeğerdir.

Büyük ve kazançlı bir müşteri kitlesi, sosyal açıdan anlayışlı işletmeler için benzersiz fırsatlar sunan birkaç temel özelliği paylaşalım:

  • Sohbet tabanlı ürün keşfine ve satın almaya ilgi
  • Güçlü mesajlaşma deneyimlerine yatırım yapan şirketlerin tercihi
  • Açık ve eksiksiz satın alma öncesi bilgi arzusu
  • Değerli zamanlarına saygı duyulacağı beklentisi

Alışveriş yapanlar sanal yaşamlarının bu büyüyen işlevine daha aşina hale geldikçe, sorunsuz, veriye dayalı deneyimler sunan işletmelerin kaybedecek hiçbir şeyleri ve kazanacakları hiçbir şey kalmaz.

Twitter, bot hesaplar için yeni etiketlerin canlı testini başlattı!