Yardımlaşmanın Merkezi: İyilik Denizi

Dünya üzerinde yardım edilecek çok sayıda canlı, hayvan, doğal yaşam alanı ve ülke yer alıyor. Özellikle açlıkla boğuşan insanlar başta olmak üzere tüm canlılara ve hayvanlara yardım eli uzatmamız gerekiyor.

iyilik denizi Peki, bu mümkün mü? Dünya’ya nasıl yardım edebiliriz? Dünyaya iyilik yapmanın yolları nelerdir? Yardımlaşmanın en kolay yolu ne?

Yardımlaşmak hem canlıların hem de dünya üzerindeki tüm varlıkların ihtiyaçlarının karşılanması anlamına geliyor. Ancak bu noktada yardım edecek gönüllülere ve bu yardımı düzenleyecek, kolaylaştıracak projelere de ihtiyaç duyuluyor.

Bu noktada ise İyilik Denizi projeleri yardımseverlerin imdadına koşuyor. Uzun süredir ülkemizde ve Dünya’da çok sayıda projeye adını yazdırmayı başaran, çeşitli gönüllülük projeleri düzenleyen ve bağışlar toplayarak Dünya’yı daha güzel bir yer haline getiren İyilik Denizi, tüm yardımseverlerin Dünya çapındaki insanlara ulaşmasına olanak sağlıyor.

İyilik Denizi Nedir? Ne Yapar?

İyilik Denizi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak çeşitli projeler düzenleyen bir kuruluştur. Uzun süredir Dünyada ve ülkemizde çeşitli projeler düzenleyen ve her yere iyilik götürmeyi başaran bu dernek, gönüllülük esaslı çalışmalar yapmaktadır.

İyilik Denizi sayesinde yardımsever bireylerin Afrika, Asya ve diğer tüm yaşam alanlarına iyilik göndermesi, yardım edebilmesi mümkündür. İyilik yapmak, başkalarına yardım etmek ve gönüllülük esaslı projelere katılmak her yardımsever bireyin istekleri arasında yer alır.

Ancak tüm bu isteklerin çeşitli projelerle birlikte, sistemsel bir şekilde yürütülmesi gerekir. Bu noktada da yardımlaşma ve dayanışma derneğine ihtiyaç duyulur. Bu ihtiyaç ise iyilik derneği olan İyilik Denizi tarafından karşılanır. Bir dernek olarak çeşitli yardım projeleri yürüten İyilik Denizi, bireylerin yapmak istedikleri yardımların ve bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesine olanak sağlar.

iyilik denizi derneği

İyilik Denizi Projeleri Nelerdir?

İyilik Denizi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli projeler düzenlemektedir. Her yıl değişen projeler sayesinde tüm dünyaya iyilik gönderebilmek ve diğer insanlara, canlılara yardım etmek mümkündür. İyilik Denizi tarafından aktif olarak yürütülen projelerden bazıları ise şu şekildedir;

  • Su çözümleri
  • Afrika Su Kuyusu Projesi
  • Su Kuyulu Mescit Projesi
  • Asya Su Kuyusu
  • Su Kuyusu Seferberliği Fonu
  • 18 Mart Şehitleri Su Kuyusu
  • Kurban Bağışı Projeleri
  • Acil Yardım Projeleri
  • Orman Yangını İlk Yardımları
  • Filistin Acil Yardımları
  • Suriye Acil Yardımları
  • Yemen Acil Yardım
  • Afrika Gıda Yardımı
  • Şefkat Aşevi
  • Eğitim Projeleri
  • Sağlık Projeleri
  • Sürdürülebilir Kalkınma Projeleri
  • Doğal Yaşamı Koruma Etkinlikleri
  • Bir Fidan Dik
  • Sokak Hayvanlarına Yardım
  • İyilik Bahçeleri Projesi

Yukarıdaki etkinlikler ve projeler başta olmak üzere çok sayıda proje İyilik Denizi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenli olarak yürütülmektedir. İyilik denizi tarafından yürütülen projeler sayesinde dünyanın her tarafına iyilik yapabilmeniz mümkündür.

Yardımlaşmanın Merkezi İyilik Deniziyle İyilik Vakti

İyilik derneği olan İyilik Denizi’nin yaptığı projelere destek olmak isteyen bireylerin uygulayabileceği çok sayıda yöntem bulunur. Dünyada ve ülkemizde yardıma ihtiyaç duyan canlılara yardım etmenin birçok yolu vardır.

İyilik yapmanın ilk yolu; bağıştır. Ancak bağış yapmak isteyen yardımseverlerin bu noktada doğru derneği seçmeleri gerekir. Bu yardımların ve yapılan iyilik adımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına önem taşır. İyilik Denizi, düzenli ve sistematik bir şekilde çalışarak dünyadaki tüm ihtiyaç sahiplerini belirler ve yaptığınız bağışların doğru adrese gitmesine olanak sağlar.

Bununla birlikte iyilik yapmanın bir diğer yolu ise gönüllü olmaktır. İyilik Denizi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dünyanın dört bir yanından gönüllü ve yardım sever bireyleri toplamakta onlarla birlikte çalışmalar yürütmektedir.

Siz de İyilik Denizi Derneği’ni tercih ederek iyiliğe ihtiyaç duyan hayvanlara, insanlara ve tüm canlılara bir el uzatabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.