Denizli Belediyesi de TÜGVA için seferber olmuş: Aylık 32 bin 550 TL’ye bina kiralayıp vakfa vermişler

Kadrolaşma listeleri ve kamu binalarının usulsüz tahsisleriyle gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de seferber olduğu ve aylık 32 bin 550 TL kira ödediği binayı, vakfın kullanımına sunduğu ortaya çıktı.

denizli tügva

Denizli Belediyesi de TÜGVA için seferber olmuş: Aylık 32 bin 550 TL’ye bina kiralayıp vakfa vermişler.

Sayıştay “T Vakfı” diyerek gizlemişti

Sayıştay, AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı mali hesaplarına yönelik yaptığı incelemede mevzuata aykırı şekilde taşınmaz tahsislerine yönelik tespitlerde bulunurken, taşınmaz kiralanan vakıflardan birini de “T Vakfı” ifadesiyle kayda geçirmişti. Vakfa ilişkin kamuoyuna sızdırılan belgeler arasında yer alan bir protokolle, Sayıştay’ın kayda geçirdiği “T Vakfı”nın TÜGVA olduğu ortaya çıktı.


Protokole göre Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında aylık 21 bin 250 TL’ye kiraladığı binanın kullanımını tamamen TÜGVA’ya devretti. Aynı şekilde yapılan kiralama 2018’de de tekrarlandı. Aylık 32 bin 550 TL’lik kiralama bedeli belediye bütçesinden karşılandı.

Belediyenin sorumlulukları

“Öğrenci Barınma ve Konaklama ve Öğrenci Yurt Hizmetinin Sağlanması” protokolü kapsamında belediyeye bazı yükümlülükler de getirildi. Bu doğrultuda belediyenin sorumlulukları şöyle sıralandı:


“Ortaöğretim ya da yükseköğrenim öğrencilerinin konaklama imkanı için konukevi, yurt, apart, daire, mesken gibi binaları binaları tespit etmek. Bahse konu binalar için kira ve ilgili vergiler ile bunun gibi giderleri ödemek. Sözleşme sonrası ilgili binaları/yapıları/meskenleri öğrenci, konukevi, barınma/konaklama hizmeti/yurt hizmeti vermesi amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı’na teslim etmek.”

AKP’li belediyeden sığınmacılara moral konseri: Lübnanlı sanatçı getirildi!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.