Sigara zammı: Sigara fiyatlarına zam geldi, işte yeni fiyatlar

Türkiye, ekim ayına zamlarla başladı. Sigara fiyatlarına da zam geldi! İşte zamlı fiyatlar…

sigara zammı

Sigara zammı: Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, bazı sigara fiyatlarına 1 TL zam geldiğini açıkladı.

Sigara zammı ile yeni fiyatlar:

Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş’ın paylaştığı listeye göre 16 TL olan sigaralar, 17, 17 TL olan sigaralar 18, 18 TL olan sigaralar 19 lira oldu.

Zam bir şirket tarafından yapılırken diğer üreticilerin de fiyat artışına gidip gitmeyeceği enflasyon açısından takip ediliyor.

TÜİK verilerine göre, tütün ürünleri ve sigara, enflasyon sepetinde ağırlığı yüzde 4.88 olan alkollü içecekler ve tütün setinde bulunuyor. Bu kalemdeki ağırlığın %4.57 ile büyük bölümü sigaraya ait.

TÜİK verilerine göre, ortalama sigara fiyatı ise 15.63 TL. Sigara fiyatlarındaki değişimin enflasyona etkisini tüm sigaralara zam yapılıp yapmayacağı da şekillendirecek.

Her yıl Ocak ve Haziran ayında olmak üzere genel olarak yılda iki kez yeniden değerleme oranında gerçekleşen sigara vergi artışlarının 2021 yılında yapılmamış aksine vergi indirimine gidilmişti. Bu şekilde fiyatı hükümet tarafından belirlenen/yönlendirilen ürünlerde 2021’de enflasyona katkı için vergi indirimleri ya da artış yapılmaması yöntemi kullanılıyor.

İstanbul’da enflasyon 3 yılın zirvesinde!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.