Twitch hacklendi: Yayıncıların ne kadar kazandığı sızdı!

Dünyanın en büyük yayın platformu olan Twitch’in saldırıya uğradığı, bazı verilerin sızdırıldığı iddia edildi. Sızdırılan veriler arasında yayıncılara yapılan ödeme kayıtları da yer alıyor. Bazı Türk Twitch yayıncıların ne kadar kazandığı da sızdı.

twitch hack

Twitch hacklendi: Yayıncıların ne kadar kazandığı ortaya çıktı! Dünyanın en büyük yayın platformu olan Twitch’in saldırıya uğradığı, bazı verilerin sızdırıldığı iddia edildi. Sızdırılan veriler arasında yayıncılara yapılan ödeme kayıtları da yer alıyor.

Bir anonim paylaşım sitesinde paylaşılan mesajda, 125 GB’lik torrent bağlantısı ile birlikte Twitch’e erişildiği iddia edildi. Kimliğini açıklamayan bilgisayar korsanı bağlantı ile birlikte “çevrimiçi video akışı alanında daha fazla aksama ve rekabeti teşvik edin” mesajını paylaştı. Anonim sızıntı yapan kişi, bunun sızdırılacak içeriğin sadece ilk kısmı olduğunu belirtti, ancak neyi yayınlamayı planladıklarını da belirtmedi.


Yayıncılara yapılan ödeme kayıtları da sızdı

VideoGamesChronicles internet sitesi, saldırıyı Amazon kaynaklarına dayanarak doğruladıklarını duyurdu. Habere göre, sızıntı yayıncıların ödemeleri, mobil, masaüstü ve video oyun konsolu Twitch istemcileri için kaynak kodu, Twitch tarafından kullanılan tescilli SDK’lar ve dahili bulut hizmetleriyle ilgili kodlar gibi veriler içeriyor. Ayrıca sızdırılan veriler arasında, Amazon Game Studios’tan henüz yayınlanmamış, “Vapor” isimli Steam rakibi bir oyun platformu ile çeşitli Twitch özelliklerine ilişkin veriler ve Twitch’in dahili güvenlik araçları da bulunuyor.

twitch gamer kazancı

Twitch’ten çalındığı iddia edilen veriler:

  • Twitch yayıncılarının son 3 yıl içinde kazandığı paralar
  • Masaüstü ve tarayıcı uygulaması twitch.tv’nin kaynak kodlarının tamamı,
  • Mobil, masaüstü ve oyun konsolu uygulamalarının tüm kaynak kodları,
  • Twitch tarafından kullanılan SDK’lar, Amazon Web Services hizmetleriyle ilgili kodlar,
  • Amazon’un Steam rakibi oyun kütüphane, işlemci ve mağazası: Vapour (kod adı),
  • Twitch’in kullandığı tüm güvenlik araçları,
  • Twitch’in sahibi olduğu IGDB ve CurseForge gibi platformlar hakkında tüm veriler ve kaynak kodlar

Bazı yayıncıların ne kadar kazandığı sızdırıldı:


twitch kazançları

Hangi Türk yayıncı ne kadar kazanıyor?

Listenin kazanç kısmında alt sıralarda yer alan bazı Türk yayıncılarının kazançlarının da şu şekilde olduğu iddia edildi:

  • Elraenn: 511.062 dolar
  • Jahrein: 364.441 dolar
  • Kendine Müzisyen: 312.742 dolar
  • wtcN: 255.411 dolar
  • Pqueenn: 242.248 dolar

Twitch ise henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Şifreler çalınmış olabilir


Sızan 125 GB’lık bilgiyi incelediğini belirten bazı Twitter kullanıcıları, torrent’in kullanıcı parolalarını da içeriyor olabileceğini iddia etti. Şifreli bir dosyada bulunan parolalar, eğer kullanıcılara ait parolalar ise şifrenin kırılması ile bunlar da ifşa olabilir. Kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri ve iki aşamalı kimlik doğrulamasını aktifleştirmeleri tavsiye ediliyor.

eToro kripto para genişleme hamlesi: Polkadot (DOT) ve Filecoin (FIL) listede!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.