eToro kripto para genişleme hamlesi: Polkadot (DOT) ve Filecoin (FIL) listede!

Popüler kripto para yatırım platformlarından eToro, Polkadot (DOT) ve Filecoin’i (FIL) altcoin’lerini listeleyerek yatırım portföyünü genişletme stratejisi izlediğini açıkladı.

etoro dot fil

Popüler yatırım platformlarından eToro, bugün itibarıyla yaptığı açıklamada Polkadot (DOT) ve Filecoin’i (FIL) listeleyeceğini duyurdu. eToro, piyasa değeri sıralamasında üst kademelerde yer alan Polkadot ve Filecoin’i listeleyerek yatırım portföyünü genişletme stratejisi izliyor.

eToro kripto varlık hizmetlerini genişletiyor

Cointurk‘ün haberine göre; küresel alım satım plaformlarının önde gelen projelerinden biri olan eToro, yeni listelemelerini Twitter üzerinden açıkladı. eToro, hali hazırda kullanıcılarına 31 kripto para biriminin hizmeti sunuyor. 2021 yılı başından bu yana eToro; Chainlink, Dogecoin, Uniswap, Aave ve Compund dahil olmak üzere birçok kripto parayı platformuna taşıyarak kripto hizmetlerini önemli ölçüde genişletti.


Polkadot (DOT), bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla yaklaşık 31 milyar dolarlık değer ile top 10’e sonuncu olarak katılıyor. Öte yandan Filecoin (FIL), 2021 yılında %150’yi aşan artışla önemli bir fiyat performansı ortaya koydu. eToro üst düzey yöneticilerinden Doron Rosenblum, Polkadot ve Filecoin’in listelenmesi ile ilgili şunları kaydetti:

“Kripto para piyasalarında görülen mevcut oynaklığa rağmen bu alan olan ilgimizi artırma stratejisi izliyoruz. Kullanıcılarımıza portföylerini daha geniş bir kripto yelpazesiyle çeşitlendirmek adına fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. Yakında daha fazla altcoin, kripto varlık hizmetlerimize eklenecek.”

Kripto paralar yükseliyor

Kripto para piyasası, liderin yükselişi ile birlikte yeşil bir görünüme kavuştu. Yasaklar ve olumsuz haberler ile geçilen eylül ayının önemli bir direnç noktasının üzerinde kapatılması ile Bitcoin, ekim ayında boğa koşusunu başlattı. Bir haftalık süreçte %20’nin üzerinde artış kaydeden BTC, kripto para piyasasını yukarı taşıdı.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2.19 trilyon dolara ulaşırken, popülarite oranları tırmanıyor. Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ve popüler şaka kripto paralar bu dönemde öne çıkan altcoin’ler olarak kayıtlarda yer alıyor.


Bitcoin fiyatları kritik sınırı aştı! Yeni zirve gelir mi?

Bitcoin fiyatları yaklaşık 1 ayın en yüksek seviyesini görürken; şu dakikalarda zirveye yakın seyrini sürdürüyor. Piyasanın uzmanları Bitcoin’de yükselişlerin hızlanması halinde, çokça konuşulan 60 binli, 80 binli hatta 100 bin dolarlı seviyelerin yavaş yavaş da olsa konuşulmaya başlanabileceğini belirtiyor.

Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban ve Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş kripto para piyasalarıyla ilgili öngörülerini hurriyet.com.tr‘ye değerlendirdi.

4 gündür aralıksız yükselişini sürdüren Bitcoin fiyatları, 7 Eylül tarihinden bu yana ilk kez psikolojik seviyesi olan 50 bin doları aştı. Geçtiğimiz günlerde yine Çin’den gelen kripto para madenciliği ile ilgili olumsuz Haber sonrası kripto para birimlerinde sert düşüşler yaşanırken, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın kripto para birimleri ile ilgili ‘yasaklama olmayacak’ sözleri sonrası piyasalar yeniden hareketlendi. Uzmanlar, en popüler ve işlem hacmi en yüksek kripto para birimi Bitcoin’in kritik sınır olan 50 bin doları aşmasıyla beraber, 51 bin 400 dolar direnç seviyesinin önemini artırdığını, bu seviyenin hacimli aşılmayla da yükselişlerin kuvvetlenebileceğini belirtti.

Bunların yanında kripto para piyasaları son dönemde çok daha fazla haber bazlı hareket ederken; yatırımcılar herhangi bir zarar görmemek için haber odaklı takiplerini daha çok artırmalı ve temel, teknik analizlere çok daha fazla önem vermelidir.


Bitcoin fiyatları, bugün içerisinde en yüksek 50 bin 327 dolar seviyesini görürken; böylelikle yaklaşık bir ayın zirvesine ulaştı. Bitcoin, saat 14.45 itibarıyla yüzde 1,94 oranında yükselişle 49 bin 946 dolar seviyesinde hareket ediyor.

eToro nedir? Türkiye’de engellendi mi? EToro’ya en iyi alternatifler hangileri?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.