Watsons Kozmetik Ürünlerinde Herkese Özel Formüller Var!

Kozmetik bakım ürünleri nasıl seçilir ve kullanılır? Watson’s kozmetik dünyası sizi bekliyor!

watsons kozmetik ürünleri

Kozmetik ürünler her evin demirbaşı, her seyahatin yoldaşı ve çantaların vazgeçilmezlerinden. Kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmeksizin herkesin gün içerisinde mutlaka ihtiyaç duyduğu kozmetik bakım ürünleri vardır. Çünkü kozmetik sadece daha iyi görünmekle alakalı değil. Aynı zamanda kendine bakmanın getirdiği mutluluk ve güven de var. Bu etkiyi günlük hayatın her anında yaşamak için ise kozmetik dünyasını ve ihtiyaçları iyi tanımak gerekiyor. Bir kere neyin ne olduğunu bildikten sonra ise yapmanız gereken tek şey Watsons kozmetik mağazasını keşfe çıkmak!

Kozmetik Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir ve Kullanılır?

loreal rimelSınırları olmayan kozmetik dünyasından en etkili ürünleri seçebilmek için birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. Bu sayede kullanılan kremden ruja kadar her detay çok daha güzel ve bakımlı görünmenize yardımcı olabilir. Doğru ürünleri seçtikten sonra yaşamın her anında sağlıkla ışıldayan bir cilde ve saçlara sahip olabilirsiniz. Makyajınız ve kendinize özel stiliniz ile herkesin gözlerini üzerinize toplayabilirsiniz.

  • En çok kullanılan kozmetik ürünlerinin başında yüz temizleme jeli, serum, tonik, nemlendirici, göz altı kremi gibi cilt bakımı malzemeleri geliyor. Bu ürünler arasından seçim yapmak için cilt tipini bilmek gerekiyor. Kuru, normal, karma, yağlı ve hassas olarak sınıflandırılan cilt türlerinin her birine özel formüller üretildiği için bu ayrımı yapmak büyük önem taşıyor. Eğer pul pul dökülen ve hafif sert duran bir tene sahipseniz cilt yapınız kuru olabilir. Karma ciltte genelde T bölgesinde yağlanma görülür. Yağlı cilt, gün içerisinde ten yüzeyinde sebum ve yağ biriken cilt tipidir. Bu yüze uygun ürünler uygulanmazsa hoş görünmeyen bir parlama sorunu ile karşılaşılır. Hassas ise cilt kaşıma, sert darbe ve dokunuşlarda hasar alan cilt türü olarak tanımlanır. Genellikle cilt esnekliğini kaybettiği için hassaslaşır.

nivea awua sensation

  • Saç bakımında kullanılan ürünlerde de hem ciltte olduğu gibi yağ parametresi devreye giriyor hem de saçın özel ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Saçlar çok kuruysa yani sık sık elektrikleniyor ve mat görünüyorsa ya da yağlıysa birbirinden farklı şampuan, bakım kremi ve maskelerin kullanılması gerekiyor. Kepek sorununa karşı çözüm üreten ürünler de var. Ayrıca boyalı saçlara özel saç bakım ürünleri arasından gri gibi bakımı daha farklı yapılması gereken tonlar için ayrı formüller yer alıyor.
  • Sıra fondöten, kapatıcı, pudra, ruj gibi birbirinden farklı makyaj malzemelerine geldiğinde ise cilt tipi dışında devreye cilt tonu da giriyor. Ayrıca bir de cilt alt tonu var. Cilt tonunu ayırt etmek daha kolay. Alt tonu ise bilekteki damarlara bakarak anlamak mümkün. Damarlar mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak alt tona sahipsiniz demektir. Seçimleri buna göre yapmak duruşa farklı bir hava katabilir. Ayrıca ihtiyaca uygun ürünlere yönelmek de bu aşamada oldukça önemli. Uzun süre kalıcı, su bazlı, suya dayanıklı, doğal bitişli, ıslak duruşlu, mat formlu… Hepsi farklı kozmetik markalarının ürün gamları içerisinde yer alan birbirinden farklı formüller.

Watson’s Kozmetik Dünyası Sizi Bekliyor!

gilette tıraş

Kozmetik ürünleri yalnızca biraz önce bahsedilenlerle sınırlı değil. Bunlar günlük hayatta en çok kullanılanlar ve bilinenler. Aslında farkında olmadan kendini kozmetik dünyasının etkili çözümlerine bırakan birçok insan da var. Deodorant, roll-on, ayak ve el bakım ürünleri, ağız ve diş bakım ürünleri, hijyen ürünleri, erkek bakım ve tıraş setleri… Tüm bunlar kozmetik dünyasının içerisinde yer alan ve size her noktada ihtiyaçlarınızı karşılamak için sunulan ürünler. Hepsini bir arada bulabileceğiniz yer ise elbette, Watsons! Sınırları olmayan bir dünyanın kapılarını size açan Watsons, kendi kozmetik ürünleri ve dünyaca ünlü kozmetik markaları ile tanışmanız için sizi bekliyor. Oral-B’den Orkid’e, Flormar’dan Loreal Paris’e, OGX’ten Elseve’e kadar sayamayacağımız kadar çok markanın ürünleri tek yerde toplayan Watsons’ta ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde bulabilirsiniz!

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.