AKP’li eski başkanın eşi işe gitmeden yıllardır maaş almış!

Hatay’ın Antakya ilçesinin eski AKP’li belediye başkanının eşinin, 10 yıl boyunca işe gitmeden maaş aldığı iddia edildi.

akp maaş

Bir önceki dönemde, Hatay’ın Antakya ilçesinin AKP’li belediye başkanı İsmail Kimyeci’nin eşi Süreyya Nursel Kimyeci’nin, Hatay Devlet Hastanesi’nde işe gitmeden 10 yıl boyunca maaş aldığı iddia edildi.

Ancak kendisinin lise mezunu laboratuar teknisyeni olduğu halde, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müdür yardımcısı görevlendirmesi yapıldığı, maaşını da müdür yardımcısı maaşı olarak aldığı öğrenildi.


Durum hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe de verildi. Ancak Hatay Valiliği, iddia ilgili soruşturma izni vermedi.

İddiayı gündeme getiren ise Nursel Kimyeci’nin erkek kardeşi Osman Sipahi.

Hatay Valiliği soruşturma izni vermedi

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

• Hakkında ön inceleme yapılan Süreyya Nursel Kimyeci’nin 1988 yılında Hatay Devlet Hastanesi’nde göreve başladığı, 2010 yılında Valilik görevlendirmesi ile müdür yardımcısı olarak mutfak ve yemekhane sorumluluğunun kendisine verildiği, 2012 yılı Kasım ayınca 663 sayılı kararname gereği müdür yardımcılığı bittiği ancak mutfak ve yemekhane sorumluluğuna devam ettiği, eşinin bir dönem Antakya Belediye Başkanlığı yaptığı, eşinin belediye başkanı olduğu dönemde vali ve kaymakam eşleri ile beraber protokol gereği bulunmak zorunda olduğu zamanlarda idari izinli sayıldığı, pandemi döneminde diğer çalışanlar kadar esnek mesai kullandığı, kamera kayıtları ve alınan ifadelerden işe geliş gidişinin düzenli olduğu anlaşılmakla, mesaisine gelmeden maaş aldığı yönündeki iddiaların sübuta ermediği anlaşıldığından, soruşturma izni verilmemesine tebliğ tarihinden 10 gün içerisinde Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.

Kardeş hakkındaki iddiayla ilgili adana bölge idare mahkemesi’ne itiraz


Hatay Valiliği’nin soruşturma izni verilmemesinin ardından konu Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne taşınarak karara itiraz edildi.

İddiayı gündeme getiren Kimyeci’nin kardeşi Osman Sipahi, Bölge Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde bahse konu olan kardeşinin “eşinin siyasi bağlantılarını kullanarak işe gitmediğinin” kendisi tarafından bizzat söylediğini de iddia etti. Sipahi itiraz dilekçesinde şunları söyledi:

• Şahsın bizzat kız kardeşim olması sebebiyle beraber zaman geçirdiğimiz dönemlerde dâhil eşinin siyasi bağlarını kullanarak işe gitmediği bizzat tarafının beyanı ile sabittir.

* Her ne kadar dosya kapsamında ihbar eden sıfatıyla bulunsam da aslolan suça konu olan olaya bizzat şahit olduğumdur. Hastane personeli de bu hususa şahittir. Bu karar, hukuka açık aykırılıklar teşkil etmektedir.

* Delillerin toplanması ve soruşturmanın yürütülmesine kurum tarafından engel olunması hak arama özgürlüğünün önünü tıkamaktadır.

* Ayrıca şüphelinin eşinin 5 yıllık fiili Antakya Belediye Başkanlığı hizmeti döneminde valilik ile birçok defa protokol ortamına katıldığı ve zaman geçirdiği bu nedenle valilikçe yapılan tahkikatın tarafsız yürütülmediği aşikardır.

“Hastane yönetimi olayın üzerini kapatma derdinde”


Kardeşi Nursel Kimyeci hakkında bu iddialarda bulunan ve konuyu yargıya taşıyan Osman Sipahi, konuyla ilgili olarak; “Hastane personeli de durumdan rahatsız. Hastane yönetimi olayın üzerini kapatma derdinde. Tabi dönemin başhekimi ve birçok personelin başı yanacak. Olay; kamera kayıtlarının detaylı incelenmesi, uçak biletlerinin incelenmesi, hastane personellerinin ifadelerinin alınmasıyla çok çabuk gün yüzüne çıkacak” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sözcü)

Erdoğan, Bakara Suresi 155. ayeti okuyarak açlık ve yokluk mesajı verdi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.