Antalya’da eski eşinin pompalı tüfekli silahlı saldırısına uğrayan Aylin Alkutay hayatını kaybetti. Saldırıda, Alkutay’ın iki kardeşi de yaralandı.
Antalya’da bir kişi eski eşini pompalı tüfekle öldürdü, kadının iki kardeşini de yaraladı.
Eski eşi Hayriye Alkutay ile görüşmek isteyen M.A, ailesiyle yaşayan Alkutay’ın Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi’nde TOKİ Konutları’ndaki evine gitti.
Çıkan tartışmada M.A, yanında getirdiği pompalı tüfekle Alkutay ile olaya müdahale eden erkek kardeşleri Ahmet Emre ve Murat Alkutay’a ateş etti.
Zanlı gözaltına alındı
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi, Hayriye Alkutay’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan Alkutay kardeşler ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Zanlı ise pompalı tüfekle gözaltına alındı.
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Hayriye Aylin Alkutay (30), eski eşi Mustafa Ayata tarafından kurusıkıdan bozma tabancayla vurularak öldürüldü. Saldırıda, Alkutay’ın iki kardeşi de yaralandı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Hayriye Alkutay’ın Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlı yöneticisi olduğunu açıkladı.
“Yavrularım gitti, çıkmasın o içeriden”
Öte yandan çiftin 2 ve 4 yaşında iki çocuklarının olduğu öğrenildi. Anne Keziban Alkutay ise ‘Yavrularım gitti, çıkmasın o içeriden’ diyerek gözyaşı döktü.
ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN AÇIKLAMA
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Çok üzgünüz… Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığımızın Yöneticilerinden Aylin Alkutay eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Kardeşimize Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi. (DHA)
2021’in ilk 10 ayında en az 256 kadın erkekler tarafından katledildi
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü raporu yayımlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü raporu yayımlandı.
Raporda şu tespitler yer aldı:
– Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi’nden “çekilmesi”, kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasıdır.
– Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yaşamın her alanında kendisini göstermektedir.
– 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uygulanmıyor…
– Kadın işçiler erkeklere göre daha fazla sömürülüyor…
– Erkeklerin geliri kadınlardan yüzde 31 fazla…
– Pandemi sürecinde erkeklere oranla daha fazla kadın işsiz kaldı…
– Her dört kadından sadece biri istihdamda…
– Pandemi sürecinde kadınların karşılaştığı sorunlara karşı yeterli önlem alınamıyor…
– 2013-2021 döneminde en az 1094 kadın işçi iş cinayetleri sonucunda yaşamını yitirdi.
– 2021 yılının ilk on ayında 256 kadın erkekler tarafından öldürüldü.