Ekmek fiyatı ne kadar oldu? Zam üstüne zam yapılıyor!

Ekmek fiyatı kaç lira oldu? Türkiye’de birçok fırında farklı fiyatlar uygulanıyor. Her geçen gün zam üstüne zam yapılıyor! Girdi maliyetlerinin bir yılda üç katına çıktığına dikkat çeken fırıncılar, “Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor” diyor.

Ekmek fiyatı 11 Kasım’da İTO’dan gelen onayla resmi olarak zamlanan ve 2 liradan 2,5 liraya çıkan ekmek fiyatları artmaya devam ediyor. Fırıncılar bazı ilçelerde ekmeği 3 liradan satarken, şimdi de Kadıköy ve Ataşehir’de bir ekmek 3,5 liradan satılmaya başlandı.

İstanbul’da 230 gram ekmeğin 2 TL’den 2,5 TL’ye çıkarılmasını içeren talep, İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 11 Kasım’da kabul edildi ancak kısa bir süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde 3 liradan satılmaya başlayan ekmek, şimdi de 3,5 TL’ye çıktı. Böylece son bir ayda İstanbul’da ekmek fiyatları tam 3 kez zamlanmış oldu.


İstanbul Fırıncılar Odası’nın 230 gram olan ekmek fiyatının 2 TL’den 2,5 liraya çıkarılmasını içeren talebi İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 10 Kasım’da kabul edildi. Ancak fırınlar aradan 1 ay geçmesine rağmen zam üzerine zam yaptı. Geçtiğimiz hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmeğe yine zam geldi. Kentte birçok fırın gramajını düşürdüğü ekmeği 3,5 liraya satmaya başladı. Kadıköy’de fırın işleten Vedat Yılmaz, “Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor” dedi.

Ekmeğin 3.5 liradan satıldığı ilçeler arasında Kadıköy ve Ataşehir bulunuyor. Fırıncılar ise ekmeğe artan girdi maliyetlerinden dolayı zam yaptıklarını aktardı.

Fırıncılar: Girdi maliyeti 1 yılda 3 katına çıktı. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor!

Ataşehir’de fırın işleten Alper Sandıkçı girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını belirterek, “Bizim için bu fiyatlarda ilerde çok ucuz olacak. Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak” dedi. Kadıköy’de fırın işleten Vedat Yılmaz ise “Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Artık un fiyatları 2 ayda bir artıyor. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor. Maalesef müşteriler haklı olarak çok tepki gösteriyor. Elimizde değil artık üretim yapamama durumuna geldik” diye konuştu.


Geçen hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmeğe yine zam geldi. Kentte birçok fırın gramajını düşürdüğü ekmeği 3,5 liraya satmaya başladı.

ekmek ne kadarUn fiyatları zorluyor: 1 yılda yüzde 300 artış

Ataşehir’de fırın işleten Alper Sandıkçı ise, girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını belirtti.

“Bizim için bu fiyatlar da ilerde çok ucuz olacak” diyen Sandıkçı, şöyle devam etti:


“Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz. Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yıl başından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak.” (DHA)

Emekli maaşı promosyon güncelleme: Hangi banka ne kadar veriyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.