Emekli maaşı promosyon güncelleme: Hangi banka ne kadar veriyor?

Emekli maaşı promosyon güncelleme: Kamu ve özel bankalar, her yıl emekli aylıklarını alan milyonlarca vatandaşa promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Peki hangi banka ne kadar veriyor?

Emekli maaşı promosyon

Emekli maaşı promosyon güncelleme nedir?

İlk kez dört yıl önce başlayan promosyon uygulamasının miktarı bankalara göre değişiklik gösteriyor. Peki, hangi banka, ne kadar, emekli maaşı promosyonu verecek?


İşte, SSK, SGK ve Bağkur emekli maaşı promosyon güncelleme hakkında merak edilenler ve bankaların ödeme miktarları…

Emeklilere maaşlarını almak için özel bankalara taahhütlü geçişlerinde bir promosyon ücreti veriliyor. Promosyon almak için emeklilerin maaşlarını aldıkları bankalara gidip promosyon sözleşmesini imzalamaları gerekiyor.

Türkiye’deki tüm bankalar maaşlarını kapsamına taşıyan müşterilerine promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon miktarları ise emekli maaşlarına göre, 500 ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Türkiye İş Bankası emekli maaşı promosyon güncellemesi

iş bankası

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 8 Kasım – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 2.000 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.

Akbank emekli maaşlarına promosyon güncelleme

Akbank

Akbank’tan yapılan promosyon açıklamasında “SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşınızı 15 Kasım 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Akbank’a taşıyarak ve 3 yıl boyunca maaşınızı Bankamızdan almayı taahhüt ederek 2.500 TL’ye varan promosyon fırsatından yararlanabilirsiniz.” denildi.

Garanti BBVA’dan emekliye 2 bin lira promosyon

Garanti BBVA

Emekli maaşını Garanti BBVA’dan alanlara; 2.000 TL’ye varan nakit promosyon veriliyor. Banka maaşa göre emeklilere 1.000, 1.250, 1.500 lira ödüyor.

Ziraat Bankası:

ziraat

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca;

  • 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500,00 TL,
  • 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625,00 TL,
  • 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750,00 TL tutarında olmak üzere,

3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan müşterilerimiz için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanmaktadır.

Promosyon ödemesine ilişkin başvurularınızı;

  • Şubelerimiz,
  • İnternet Şubemiz,
  • Ziraat Mobil,
  • ATM’lerimiz,
  • SMS
  • Müşteri İletişim Merkezimiz aracılığı ile yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası emekli maaşı promosyon güncelleme başvurusu için: 4757’ye “PRO” yazıp bir boşluk bırakıp “TC Kimlik Numarası”nı yazarak SMS gönderen müşterilerimiz, Müşteri İletişim Merkezimiz tarafından aranarak onayları alınmaktadır.

TEB’den emeklilere 1800 liraya varan promosyon

teb emekli promosyon

Türk Ekonomi Bankası’ndan (TEB) yapılan açıklama şöyle:

Emekli maaşını TEB’e taşıyarak 36 ay boyunca Bankamızdan almayı taahhüt eden ve Bankamızda en az 2 adet Otomatik Fatura Talimatı bulunduran emekli maaş müşterilerimiz 1.800 TL’ye varan promosyon kazanıyor.

1.800 TL’ye Varan Promosyon Kampanya Detayları:

  • Kampanya 08.10.2021 tarihi itibarıyla yeni edinilen emekli maaş müşterilerini kapsamaktadır.
  • Emekli müşterilerimizin kampanya dönemi içerisinde 36 aylık emekli taahhütnamesi vermeleri ve Bankamızda en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı bulundurmaları gerekmektedir.
  • Müşterilerin maaş transferi gerçekleştiğinde maaş tutarına bağlı olarak aşağıdaki tabloda belirtilen promosyon ödemeleri yapılacaktır.
  • Aşağıdaki tabloda “Nakit Promosyon” sütununda belirtilen tutarlar müşterilerimizin emekli maaşını TEB’e taşıyarak 36 ay boyunca Bankamızdan almayı taahhüt etmelerine karşılık ödenecek promosyon tutarlarını, “Ek Promosyon” sütununda belirtilen tutarlar ise müşterilerimizin 36 aylık taahhüt süreleri boyunca Bankamızda en az 2 adet Otomatik Fatura Talimatı bulundurmalarına karşılık ödenecek promosyon tutarlarını göstermektedir.
Maaş Bandı Nakit Promosyon Ek Promosyon Toplam Promosyon
0-1.499 TL 500 TL 700 TL 1.200 TL
1.500-2.499 TL 625 TL 875 TL 1.500 TL

 

Halkbank emekli maaşı promosyon güncelleme:

halkbank

1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacaktır.

Kuveyttürk emekli maaşını taşıyanlara 1000 liraya varan promosyon veriyor

kuveyttürk

Kuveyttürk tarafından yapılan açıklama şöyle:

Emekli Müşterilerimize Sunduğumuz Ayrıcalıklar

  • 1.000 TL’ye varan promosyon ödemesi
  • Maaşınıza 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM’leri ve diğer tüm banka ATM’lerinden kolaylıkla ulaşma imkânı
  • Sağlam Kart ile yapılan ilk 100 TL ve üzeri market alışverişinde 20 TL altın puan fırsatı
  • Size özel “0262 723 49 19-Emekli Danışma Hattı” ile menüde hiç dolaşmadan direkt müşteri temsilcisine bağlanma kolaylığı
  • Emekli maaşınızı, şubeye gitmeye gerek kalmadan kolaylıkla e-Devlet üzerinden veya tüm Kuveyt Türk şubeleri aracılığıyla bankamıza taşıyabilir ve sizlere özel sunduğumuz ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz

*Ortak ATM’lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekiminin, işlem başına 2.000 TL limiti bulunmaktadır. Kuveyt Türk ATM’lerinden 5.000 TL’ye kadar ücretsiz para çekimi yapabilirsiniz.

QNB Finansbank emekli maaşı promosyon güncelleme:

QNB Finansbank

QNB Finansbank, emeklilere şubeye gitmeden 1.000 TL’ye varan promosyon sunuyor. Bankadan yapılan açıklama şöyle:

Cep telefonunuzdan vereceğiniz dijital onay sayesinde şubeye gelmeden maaşınızı taşıyın, 1.000 TL’ye kadar promosyon kazanma, ayda iki kere diğer banka ATM’lerinden ücretsiz para çekme, bireysel internet bankacılığından ücretsiz EFT/TL havale ve şubelerde işlem sıra önceliği gibi birçok avantajdan yararlanın.

Emekli Müşterilerimize Sunulan Ayrıcalıklar:

  • 1.000 TL’ye varan promosyon imkanı
  • Yurt içi diğer tüm banka ATM’lerinden ayda iki kere ücretsiz para çekme hakkı
  • Bireysel İnternet Şube ve QNB Mobil’den yapılacak EFT ve TL havale işlemlerinde işlem ücreti muafiyeti
  • QNB Finansbank şubelerinde yapacağınız işlemlerde sıra önceliği
  • Emekli Bankacılığı müşterilerimize özel 0850 222 11 00 numaralı QNB Finansbank Emekli Bankacılığı Hattı’ndan faydalanma imkanı
  • CardFinans Emekli kredi kartına sahip olunması durumunda; ilk yıl, yıllık üyelik ücreti tahsil edilmemektedir. Bu bir yılın sonunda, CardFinans Emekli kredi kartına bağlı ve düzenli ödenen en az bir otomatik fatura ödeme talimatı olduğu ve bu talimatların düzenli ödendiği sürece, bu kredi kartı için yıllık üyelik ücreti alınmamaya devam edecektir.

ING Bank: 1.750 TL’ye varan ek koşulsuz nakit promosyon ile emekliliğin tadı bambaşka

ING Bank emekli maaşı

Emekli maaşınızı ING’ye taşıyarak maaş tutarınıza göre ek koşulsuz 1.750 TL’ye varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Siz de maaşınızı kolayca ING’ye taşıyın, ek koşulsuz nakit promosyon fırsatını kaçırmayın.

Emekli maaşını taşıyanlara, %1,64’ten başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisi ING’de! Üstelik, kredi tahsis ücreti yok!

Akbank ve Türkiye İş Bankası ile yaptığımız işbirliği kapsamında, ülke genelinde 12.000 ATM’yi ücretsiz şekilde ve sınırsız adette TL çekip yatırma, bakiye sorgulama, borç ödeme, kart borcu ve limiti sorgulama işlemleriniz için kullanabilirsiniz. Bu anlaşma ile nakit işlemleriniz için erişim sıkıntısı çekmeden her yerde bir ATM bulabilirsiniz.

Emekli Maaşımı Nasıl ING’ye Taşırım?

  • Şubeye gelmeden, e-Devlet’ten de banka değişikliği işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • ING Şubelerine giderek sadece nüfus cüzdanıyla emekli maaşınızı ING’ye taşıyabilirsiniz.

Vakıfbank Emekli Promosyon Paketi

Vakıfbank Emekli Promosyon

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. arasında imzalanan Protokol kapsamında sigortalı ve hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri ile emekli ikramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında gelir/aylık alanlara promosyon ödemesi yapılmaya başlanmıştır.

Kimler promosyon ödemesinden faydalanabilir?

VakıfBank müşterisi değilim promosyon ödemesinden faydalanabilir miyim?

Evet, emekli maaşını, VakıfBank aracılığıyla almayanlar maaşlarını VakıfBank’a taşımaları ve 3 yıl süre ile emekli maaşını VakıfBank’tan almayı taahhüt etmeleri halinde promosyon ödemesinden faydalanabilirler.


Emekli maaşımı VakıfBank’a taşımak için ne yapmalıyım?

Emekli maaşını Vakıfbank’a taşımak için en yakın VakıfBank Şubesine müracaat edilebilir ayrıca VakıfBank yurtiçi Atm cihazları, VakıfBank Mobil Bankacılık uygulaması ve E-Devlet aracılığıyla da yapılabilir.

Emekli maaşımı VakıfBank aracılığıyla alıyorum promosyon ödemesinden faydalanabilir miyim?

Evet, halihazırda emekli maaşını Bankamızdan alan müşteriler de 3 yıl süre ile emekli maaşını VakıfBank’tan almayı taahhüt etmeleri halinde promosyon ödemesinden faydalanabilirler.

Emekli Promosyon Ödemesine Nasıl Başvurabilirim?

Promosyon ödemesi için en yakın VakıfBank Şubesine müracaat edilebilir ayrıca VakıfBank yurtiçi Atm cihazları ve VakıfBank Mobil Bankacılık uygulaması aracılığıyla yapılabilir.

Ne kadar promosyon ödemesi alırım?

1 (bir) aya isabet eden emekli maaşı tutarı;

  • 1.500.-TL’ye (1.500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 500.- TL,
  • 1.500 – 2.500.-TL (2.500.-TL hariç) arasında olanlara 3 yıl için toplam 625.- TL,
  • 2.500.-TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 750.- TL

3 (üç) yıllık süre için peşin ve nakdi olarak promosyon ödemesi yapılacaktır.

Promosyon ödemesi almak için gerekli koşullar nelerdir?

Promosyon ödemeleri;

  • 3 yıl süre ile emekli maaşının Bankamızdan alınmasının taahhüt edilmesi koşuluyla ödenecektir.

*Söz konusu 3 (üç) yıllık süre içerisinde, gelir/aylık tutarlarında meydana gelecek yıllık artış dolayısıyla, gelir/aylık alanlara ilave promosyon ödemesi yapılmayacaktır.

Şekerbank ne kadar promosyon veriyor?

Şekerbank promosyon

Emekli maaşınızı Şekerbank’a taşıyarak 1.750 TL’ye varan promosyondan faydalanabilirsiniz!

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı maaşınızı taşıyın, Şekerbank’ın size özel sunduğu hizmet ve avantajlarımızdan yararlanın…

Maaş aralıklarına göre 0-1.499 TL aralığında maaş alan müşterilerimize 1.250 TL, 1.500 TL-2.499 TL aralığında maaş alan müşterilerimize 1.500 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaş alan müşterilerimize ise 1.750 TL promosyon kazanma imkânı.

Denizbank emekliye ne kadar promosyon veriyor?

denizbank

Emekli maaşını DenizBank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilerimiz 1.000 TL’ye varan nakit promosyon kazanıyor.

Promosyon ödemesi emekli maaş tutarı dikkate alınarak yapılacaktır.

Aylık 1.500 TL altında maaş alanlara 675 TL,

Aylık 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş alanlara 850 TL,

2.500 TL ve üzeri maaş alanlara 1.000 TL

promosyon ödemesi yapılacaktır.

Emekli maaşınızı şubelerimize gelmenize gerek kalmadan Mobil Bankacılık uygulamamızdan veya e-devlet üzerinden bankamıza aktarabilir, 1,000 TL’ye varan promosyon fırsatından faydalanmak için 0850 222 0 800 iletişim merkezimizi arayıp maaşınızı 3 yıl süre ile bankamızdan alma sözü vererek promosyon kampanyasına dahil olabilirsiniz.

Promosyon bedeli peşin olarak hesabınıza yatırılacaktır.

Kampanya 31.12.2021 tarihine kadar geçerlidir. DenizBank kampanya dönemini ve kurallarını tek taraflı değiştirme hakkına sahiptir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaş alan emeklilerimize, ödenecek promosyon tutarı maaş tutarlarının toplamı dikkate alınarak hesaplanacaktır.

18 yaş altında emekli maaşı alan müşterilerimiz;

Anne veya babasının velayetinde bulunmayanlara promosyon ödenecektir.

Anne veya babasının velayeti altında bulunanlara ise kendi gelir/aylık tutarı ile Banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamını esas alarak velisine promosyon ödemesi yapılacaktır.

Fibabanka emekli maaş ödemeleri

fibabanka emekli maaşı

Emekli maaşlarını Fibabanka’ya transfer eden emekliler kazanıyor! Siz de hemen emekli maaş ödemenizi Fibabanka’ya taşıyın, 750 TL’ye kadar nakit emekli maaş promosyonundan faydalanın.

Emekli Maaş Ödemeleri Neler Sunar?

Fibabanka’da emeklilerimize kazanç sağlayacak uygulamalar her zaman hazır! 3 yıl süre ile emekli maaşını Bankamız aracılığıyla almayı taahhüt etmeniz durumunda, 750 TL’ye kadar nakit emekli maaş promosyonu kazanabilirsiniz. Üstelik, Fibabanka şube ve ATM’lerinin yanı sıra, Türkiye’deki tüm İş Bankası Bankamatiklerinden herhangi bir ücret/komisyon ödemeden emekli maaşınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

Emeklilerimize sunduğumuz avantajlar bunlarla bitmez! Bankacılık işlemlerinde özel avantajlı fiyatlandırmalar ve pratik ürünler de emeklilerimizi bekler. Emeklilerimiz, Fibabanka şubeleri başta olmak üzere tüm kanallardan gerçekleştirecekleri bankacılık işlemleri ile ilgili olarak hesap işletim ücreti ödemez, sadece onlara özel bireysel kredi ve mevduat faiz oranlarından faydalanırlar.

Sizin ve çalışma arkadaşlarımızın karşılaşabileceği riskleri en aza indirmek için, 23.03.2020 tarihi itibarıyla, Emekli Maaşı Promosyon Taahhüdünüzü evinizden çıkmadan 444 88 88 Telefon Bankacılığımızı arayarak yenileyebileceğinizi paylaşmak istiyoruz. SGK emekli maaşınızı Bankamızdan alıyorsanız, mevcut Emekli Maaşı Promosyon Taahhüdünüz sona erdiyse veya yakın zamanda sona erecekse, promosyon taahhüdü yenileme taleplerinizi 444 88 88 Telefon Bankacılığımızdan Bankamıza iletebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma doğrultusunda, emekli maaşını Bankamızdan almak isteyen SGK emeklisi (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) müşterilerimiz, 3 yıl süre ile emekli maaşını Bankamız aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri durumunda promosyon almaya hak kazanır.
  • Yapılacak promosyon ödemeleri maaş tutarına göre aşağıdaki gibidir:
  • 500 TL’ye (1.500 TL hariç) kadar olan emekliler için 500 TL,
  • 500 – 2.500 TL (2.500 TL hariç) arasında olan emekliler için 625 TL,
  • 500 TL ve daha fazla olan emekliler için 750 TL.

Yapı Kredi Bankası’ndan Ek Koşulsuz 2.000 TL’ye Varan Promosyon!

yapı kredi

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) emeklilerine özel hazırlamış olduğumuz “Emeklilik Paketi” avantajlarımızdan yararlanmak için emekli maaşınızı Yapı Kredi’den almanız yeterli!

Yeni Emekli Olacağım

  • SSK veya Bağ-Kur’dan emekli olacaksanız e-Devlet / SGK Müdürlüklerine yapacağınız başvuruda, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaksanız çalışmakta olduğunuz kuruma veya Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına ileteceğiniz emeklilik başvurusu dilekçesinde Yapı Kredi’yi tercih edebilirsiniz.

Emekliyim, Maaşımı Yapı Kredi’den Nasıl Alabilirim?

  • Yapı Kredi müşterisi iseniz Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi’nden kolayca taşıyabilirsiniz. Ayrıca 444 0 444 / 0850 222 0 444’ten Müşteri İletişim Merkezimizi arayabilir, sadece nüfus cüzdanınızla size en yakın şubemize uğrayabilir veya e-Devlet üzerinden SGK emekli maaşınızı Yapı Kredi’ye taşıyabilirsiniz.
  • Yapı Kredi müşterisi değilseniz hemen Yapı Kredi Mobil’i indirip müşterimiz olarak kolayca emekli maaşınızı taşıyabilirsiniz. Dilerseniz e-Devlet veya SGK Müdürlükleri vasıtasıyla da SGK emekli maaşınızı Yapı Kredi’ye taşıyabilirsiniz.

Başvurunuz sonrası ilk maaş dosyanız SGK’dan Bankamıza gönderildiğinde, seçmiş olduğunuz Yapı Kredi şubesinden adınıza açılacak “Emekli Maaş Hesabı”nızdan Yapı Kredi Banka Kartı ile emekli maaşınızı almaya başlayabilirsiniz.

2.000 TL’ye Varan Nakit Promosyon Kampanyası

  • 1 Kasım 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında emekli maaşını üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alma taahhüdü veren müşterilerimiz 2.000 TL’ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabileceklerdir.
  • Promosyon Taahhütnamesi’nin imzalanması sonrasında ek bir koşul olmadan; bir aylık net gelir 1.500 TL’ye kadarsa 1.300 TL; 1.500 TL-2.500 TL arasındaysa 1.650 TL; 2.500 TL’nin üzerindeyse 2.000 TL nakit promosyon ödenir.
  • 2.000 TL’ye varan promosyon kampanyası kapsamında promosyon başvurusu işlemleri Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Bireysel Internet Şubesi, Müşteri İletişim Merkezi ve şubelerimiz aracılığı ile yapılabilir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) birden fazla gelir/aylık ödemesi alınıyor olması durumunda ödenecek promosyon tutarı, koşulların sağlandığı tarih itibarıyla, Banka aracılığı ile yatan en son gelir/aylık tutarının toplamı dikkate alınarak hesaplanır ve tek bir promosyon ödemesi yapılır.
  • Nakit promosyon ödemesi üç yıl için peşin olarak yapılır ve üç yıllık taahhüt süresinin başlangıcı olarak promosyonun hesaba yatırıldığı tarih esas alınır.
  • Nakit promosyon ödemesi yapıldıktan sonra üç yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave promosyon verilmez.
  • Nakit promosyonun ödendiği tarihten itibaren üç yıl içerisinde; herhangi bir sebeple gelir/aylığın farklı kuruma taşınması ya da SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi durumunda Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın ödenen toplam promosyon tutarı şartın bozulduğu tarih esas alınmak suretiyle taahhüdün kalan süresi dikkate alınarak kıstelyevm esasa göre geri alınır.

En çok kazandıran yatırımlar: Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.