Diyanet için ayrılan ödenek 124 üniversiteyi solladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılı için öngörülen eğitim yatırımları ödeneği ile üniversitelerin yüzde 96’sını geride bıraktı. Başkanlık, toplam 124 üniversiteden daha fazla ödenek aldı.

ali erbaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkezi bütçeden eğitim yatırımları için aldığı pay itibarıyla 127 üniversiteden 124’ünün üzerine çıktı. Eğitim yatırımları için 66,1 milyon TL yatırım ödeneği öngörülen başkanlığın geride bıraktığı üniversiteler arasında ODTÜ ve Boğaziçi gibi köklü üniversiteler de yer aldı.

Eğitim sektörü yatırımlarından Diyanet’e aktarılması planlanan 66 milyon 163 bin TL’nin 43 milyon TL’sini, 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yeni projeler için ayrılan kaynak oluşturdu. Toplam kaynağın 23 milyon 193 bin TL’sinin ise 2022 yılından önceki yıllarda başlanan ancak bitirilemeyen eğitim yatırımları için ayrıldığı belirtildi.


2022 yılında tamamlanması planlanan ya da yıl içinde başlanacak olan Diyanet’in eğitim projelerinin sayısının ise beş olduğu bildirildi. Diyanet’in eğitim yatırımları ödeneği itibarıyla geride bıraktığı üniversiteler arasında çok sayıda köklü üniversitenin bulunması da dikkati çekti. Diyanet’e 66,1 milyon TL olarak öngörülen eğitim yatırımları ödeneklerinden Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan ODTÜ’ye ayrılan pay 50 milyon TL, Boğaziçi Üniversitesi’ne ayrılan pay ise 60 milyon TL oldu.

Eğitim kaliteleri ile öne çıkan diğer bazı üniversitelerin eğitim yatırım ödenekleri ise şöyle gerçekleşti:

• Ankara Üniversitesi: 44 milyon 700 bin TL.

• Ege Üniversitesi: 39 milyon 431 bin TL.

• Galatasaray Üniversitesi: 25 milyon 452 bin TL.


Yatırım programına göre Diyanet, 2021 yılında eğitim yatırımları kapsamında 118 milyon 249 bin 935 TL harcadı. İdarenin 2021 yılındaki 118,2 milyon TL’lik harcamasının da beş projeyi kapsadığı öğrenildi. (Kaynak: BirGün)

Maaşın büyük kısmı faturalara gidiyor: Vatandaş nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.