Savaşa giden Ukraynalı baba kızına böyle veda etti!

Ukrayna’dan bu görüntüler dünya gündemine oturdu: Savaşa giden Ukraynalı babanın kızına son bakışı yürekleri sızlattı!

ukraynalı baba

Video aşağıda – Savaşa giden Ukraynalı baba, göz yaşları içinde kızına böyle veda etti!

Rusya, Ukrayna’ya yönelik harekat başlattı. Harekatın ardından Rus uçakları Ukrayna’nın bir çok kentini bombalarken, orduya katılacak askerler de yola çıktı. Savaşa giden bir baba ve kızı arasındaki görüntüler ise yürek dağladı.


Putin’in ulusa sesleniş konuşmasının ardından Rus uçakları doğu sınırından giriş yaparak Ukrayna savaş uçaklarını düşürmeye başladı. Ukraynalı yetkililer de eli silah tutan herkesi askere çağırdı.

Ukrayna’da genel seferberlik ilan edildi

Ukrayna’da kayıp sayısı artıyor, 137 asker ve sivil öldü, 116’sı yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı.

• Ukrayna Devlet Başkanlığından paylaşılan kararnameye göre, yürürlüğe girdiğinden itibaren seferberlik 90 günü kapsayacak.

• Sıkıyönetim nedeniyle 18-60 yaş arası erkeklerin ülke dışına çıkışına izin verilmeyecek. Ülke savunması için eli silah tutan tüm Ukrayna vatandaşlarına silah dağıtılacak.

• Seferberlik kararının, Rusya’nın askeri harekatı nedeniyle ülkenin savunmasını güçlendirmek için Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyinin önerisi kapsamında alındığı anlatıldı.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor

Rusya’ya karşı savaşmak için askere giden Ukraynalı erkekler de aileleriyle vedalaştı. Ukraynalı bir baba ile küçük kızı arasındaki veda anları ise izleyenlerin yüreklerini dağladı.


İşte o görüntüler:

ABD, İngiltere ve AB’den Rusya’ya yaptırımlar neler? İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.