Türkiye’de 107 bin doktor 130 bin imam var

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “10 bin imama ihtiyaç var” diyerek 7 bin 800 atama yapılacağını açıklamıştı. Diyanet, personel sayısını 138 bin 458’e çıkaracakken Sağlık Bakanlığı’na bağlı hekim sayısı 107 bin 355’e düştü.

imam doktor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 5 bin 600 imam, 700 müezzin, 1500 de kuran kursu öğretmeni olmak üzere, 7 bin 800 atama daha yapacaklarını açıkladı. Böylece Diyanet’in personel sayısı 138 bin 458’e çıkmış olacak.

Sözcü’nün haberine göre Diyanet’te halen imam, müftü, vaiz, müezzin ve öğretmen olarak 130 bin 658 personel var. Bu personelin 1680’i başkanlıkta, geri kalanı ise 81 il müftülüklerinde bulunuyor. Diyanet’in bu yılki personel gideri de 15 milyar 491 milyon TL olacak. 16 milyar liralık bütçesinin yüzde 96’sı personele gidecek.


Devlette hekim sayısı azaldı


Pandemi sürecinin getirdiği yükler, sağlıkçıların verilmeyen hakları ve sağlıkta şiddet ise hekimleri yurt dışına göçe ve istifaya mecbur ederken, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hekim sayısı da 107 bin 355’e düştü. Bakanlığa bağlı birimlerde 46 bin 563 uzman doktor, 60 bin 792 de tabip ve asistan bulunuyor.

Diyanet için ayrılan ödenek 124 üniversiteyi solladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.