Bahçeli: ABD kendine çekidüzen vermeli

Devlet Bahçeli: Savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmemek lazım. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir.

bahçeli

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Rusya’dan gelen ayçiçek yağının gecikmesi sonrası insanların markete akın etmesine ilişkin olarak, ‘”Türkiye’de yağ yoktur’ denilerek marketlere hücum edilmiştir, basın yoluyla tahrik edilmiştir, yağ kavgası çıkartmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye’nin yarınını karatmıştır” dedi.

“Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da aşırı vaatlerde bulundu”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretinde “aşırı vaatlerde” bulunduğunu söyleyerek, “Zamanlaması yanlış olmuştur. Twitter’da 5 soru sordum. Onların cevabını önce 6’lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın” dedi.


Bahçeli, Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları’nın Antalya’da bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirterek, olumsuz yorum yapanlara tepki gösterdi.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya’da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplanın 9 Mart’ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır.


Bu toplantı önemli olmuştur, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı iç ve dış değerlendirmelerde görüyorum ki; Türkiye’de bazı kesimler, bu adımları hazmedememektedir. Bu adımların sonuç vermesini istememektedirler. Bazı basınımızın manşetleri, ‘barış gerçekleşmedi, barış şöyle böyle oldu’ şeklinde olumsuz ifadelerle toplumda gelişebilecek olan umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir. Bu kolay bir iş değildir. Bir ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye’nin bu konuma gelebilmesindeki diplomatik başarısını takdir etmek lazım. Bu memleketin evladıyız, savaş çok yakınımızda.

23 gemi Türkiye’ye ayçiçek yağı getirecek, savaş sebebiyle biraz ertelendi. ‘Türkiye’de yağ yoktur’ denilerek marketlere hücum edilmiştir, basın yoluyla tahrik edilmiştir, yağ kavgası çıkartmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye’nin yarınını karatmıştır. Bu tür hayırlı adımları millet olarak hangi partide olursak olalım desteklemekte yarar var. Bölgenin, Türkiye’nin ve dünya barışından yanadır.

(The Economist Kılıçdaroğlu makalesi) Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı imzasız bildirilere, makalelere, sahipsiz sözlere aldırış etmez, gerçekçidir. İmza attı mı, atmadı mı onu 6 ortağına sormak lazım.

(Kılıçdaroğlu Diyarbakır ziyareti) Twitter’da geçen gün yorumu yaptım: Yanlış bir zamanlama olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir. Orada çok aşırı vaatlerde bulunulmuştur. O vaatler karşısında Sayın CHP Genel Başkanı özellikle yüksek sesle, kararlı bir şekilde ‘bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, her şeyi sizinle konuşabilir, açıklayabilirim. Ne biliyorsanız sorunuz’ demiştir. Ben de Twitter’da 5 soru sordum. Onların cevabını önce 6’lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın. Ondan sonra da vakit bulabiliyorsa dünya barışının nasıl gerçekleşeceğine değinsin.

ABD kendisine çekidüzen vermelidir


(Batı’dan Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulaması talebi) Doğru bir yaklaşım değil, savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmemek lazım. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir. Dünyanın ABD’ye soracağı çok konu vardır. Batı emperyalizminin çerçevesinde bulunan ülkeleri tahrik ederken Türkiye’yi de buna dahil etmek istiyor. Türkiye’de de buna ekonomik yaptırım uygulayacak hale kalkmaya çalışsanız, Türkiye’deki CHP muhalifleri zaten ekonomik yaptırımı yapmak için yalan siyasetiyle her türlü malın üretimini durdurdu, sosyal kargaşayı artırmak için söylenmedik söz bırakmadı.

Öztrak’tan Türk Telekom’un Varlık Fonu’na (TVF) devrine tepki: Muhtemelen birilerini kurtarıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.