Fatih Altaylı: Yemin ediyorum böyle bir şey görmedim, artık ipin ucu kaçtı!

Fatih Altaylı’dan zam yorumu: Yemin ediyorum böyle bir şey görmedim, artık ipin ucu kaçtı! Pazarda durum felaket. Kasap, “Fatih Bey, pahalı mahalı demeyin dipfrizi doldurun!” diyor. Yarın kaç para olacak belli değil. Olacak mı olmayacak mı o da belli değil. Yağdaki durumu zaten biliyorsunuz.

fatih altaylı

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “60 yaşına yaklaştım. Türkiye’nin en ağır ekonomik krizli dönemlerini gördüm, yaşadım. Gazetelerin, ‘Zam yağmuru’ başlıklarıyla çıktığı, zamların radyolardan televizyonlardan halka duyurulduğu günleri hatırlarım. Çalıştığım gazetelerde böyle başlıklar attığım dönemler oldu. Yemin ediyorum böyle bir şey görmedim. Artık ipin ucu kaçtı.” ifadelerine yer verdi.

Fatih Altaylı yazısında şunları kaydetti:


• Gözüm otomobilin harcama göstergesine takıldı. Mümkün olduğunca az yakma gayreti içine girdim deli gibi bir takıntı ile.


• Pazarda durum felaket. Kapya biber 35 TL. Sivri biber 40. Dolmalık 35. Domates en pahalısı 40 en ucuzu 25. Bir ara elimi uzatıp çektiğim taze fasulye 80. Hadi onun mevsimi değil. Kabak da 35. Pazı demeti 8 TL. Bir yemek için en az 4 demet lazım. 32 TL. Kereviz 15. Çengelköy hıyarı 50. Maydanozun demeti 6 TL. O da eski demetlerin yarısı kadar. Demek ki eski demetler 12 TL. Dere otu 7. Patlıcan 50. Armut 30. Elma 25. Yanlış anlamayın. Semt pazarı.

“Fatih Bey, pahalı mahalı demeyin dipfrizi doldurun!”

• Sonra kasaba uğradım. Fiyatlar yüksek haliyle ama kasap dertli. “Fatih Bey, pahalı mahalı demeyin dipfrizi doldurun. Kredi alın. Ete yatırın diyeceğim ayıp olacak ama durum felaket. Yakında bunu da bulamayacağız. Et yok et. Celep fiyat veremiyor bize. Yarın kaç para olacak belli değil. Olacak mı olmayacak mı o da belli değil. Lokanta müşterilerimiz var. Adamlar mönüye fiyat yazamıyorlar. Maliyet çıkaramıyorlar. Çıraklık dahil 40 küsur yıllık kasabım, darbe gördüm, post modern darbe gördüm, muhtıra gördüm böyle bir şey görmedim” diyor.


• Yağdaki durumu zaten biliyorsunuz. Zeytinlikler yok edilince zaten yağ mağ da bulamayacağız. Ve iktidarımız tüm bunlarla mücadele ediyor. Nasıl mı! Sosyal medyada zamlardan şikayet edenleri gözaltına alarak.

Vatandaşın yağ paniği: 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 200 lirayı aştı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.