Koç Üniversitesi Dekanı Baha Yiğit Sayın, “Ne diyorsun lan sen” diyerek öğrencisinin üstüne yürüdü!

Koç Üniversitesi’nde öğrenciler, kadın ve erkek öğrencilerin aynı yerde yemek yeme başta olmak üzere birçok taleplerini dile getirmek için bir araya geldiği esnada Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın “ne diyorsun lan sen” diyerek bir öğrencinin üzerine yürüdü.

koç üniversitesi dekanı

Koç Üniversitesi’nde öğrenciler taleplerini dile getirmek için bir araya geldi. Kadın ve erkek öğrencilerin bir arada yemek yemesini talep eden öğrencilere Öğrenci Dekanı Baha yiğit Sayın tepki gösterdi.

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Sayın, öğrencilerin taleplerini dinledikten sonra Erkin Başar isimli öğrencinin üzerine yürüdü. Sayın’ın öğrenciye yönelik “Sen ne diyorsun lan!” sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.


İşte o görüntüler:

“Ona gerekli cevabı verdiğime inanıyorum”

Öğrenci Başar söz konusu olayla ilgili Twitter hesabından şunları yazdı:

“Yiğit sayın’ın üstüme yürümesi, lan demesi falan aklımda kalmadı. Ona gerekli cevabı verdiğime inanıyorum ama şu genel sekreterin yurtlardaki katı cinsiyet ayrımı meselesine verdiği “ben akademik nedenlerle Koç’a geldiğinizi sanıyordum” demesi… hala sinirliyim buna. Çok sinirli.

Bir de y. sayın ağzından yanlışlıkla çıkmış gibi davranıyor oysa diğer öğrenciler slogan atarken, benden biraz uzakta, aynı kelimeyi başka bir öğrenciye kullandığını bizzat duydum. Benzer biçimde üstüne yürüdü.

sayın bunları hep yapıyor ama. gerçekten sinirlendiğinden bile değil. Taktik olduğunu düşünüyorum. sıkışınca, ortamı germek, öğrenciyi korkutmak için illa ki buna benzer bir şeye başvurur. Birini seçer bağırır, sert çıkar.


Son bir şey: adam bana bağırıp üstüme yürürken, ona şiddetsiz, hakaretsiz cevap verdim. Bu durumda beni alıp uzaklaştırmaya çalışan dostlar, bu hataydı. ben ona vuracak veya hakaret edecek değilim. Ama siz beni uzaklaştırmaya çalışınca ben sorun çıkarmış, tehlikeliymiş gibi oluyorum.”

Dekandan yazılı özür

HaberTürk’ün aktardığına göre; görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Dr. Yiğit Sayın, üniversite içi yazışmayla akademisyen ve öğrencilerden özür diledi.

Dr. Sayın, şu ifadeleri kullandı:

“Bu videodaki gerek sözlü gerek de fiziki davranışımın ne kişisel ne de profesyonel kimliğime uyan ve yakışan bir davranış olmadığını belirtmek isterim. İçinde bulunduğumuz ortamın fiziksel ve duygusal etkilerinden dolayı istem dışı sarf ettiğim kelimeler ve hareketler maksadını aşmıştır. Mağdur olan tüm öğrencilerden içtenlikle özür dilerim. Benim dün öğleden sonra akşam saatlerine kadar Koç Meydanı’nda öğrencilerle buluşma nedenim ve öğrenci dekanı olarak en baş sorumluluğum üniversitemizin öğrencilerinin isteklerini ve taleplerini dinlemek, elimden gelen her türlü çözümü bulmak için çalışmak olduğunu ifade etmek isterim.”

Koç Üniversitesi’nden açıklama

Öte yandan bir süredir tartışılan kadın ve erkek öğrencilerin yemek yediği yerin ayrıldığı iddiası ile ilgili olarak Koç Üniversitesi, 26 Haziran’da paylaştığı mesajı Twitter hesabında sabitledi.


Açıklamada “Bir süredir, sosyal medyada Koç Üniversitesi yemekhanelerinin kız ve erkek öğrenciler için ayrıldığına dair yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Özgür düşünceye inanan, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin eğitimi sürdüren üniversitemizin tüm kampüslerindeki yemekhane, kafeterya ve diğer dinlenme alanları öğrencilerimizin ortak kullanım alanındadır” ifadeleri yer almıştı.

Ömer Koç: Beyin göçü beni hem fevkalâde üzüyor hem de had safhada endişelendiriyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.