Fatih Altaylı’dan mülteci uyarısı: Ülke bir barut fıçısına dönmüş kimsenin umuru değil

Fatih Altaylı: Ülke bir barut fıçısına dönmüş kimsenin umuru değil. Göçmenlere karşı alınan tek önlem sınırlarda.

fatih altaylı

Fatih Altaylı’dan mülteci uyarısı: Ülke bir barut fıçısına dönmüş kimsenin umuru değil

Gazeteci Fatih Altaylı, “Emniyet güçleri, kendilerine verilen talimat gereği, Suriyeliler hakkında işlem bile yapmıyorlar. Olayları yatıştırıp, tepkileri dindirdikten sonra dosya bile açılmıyor. Olaylar örtbas ediliyor. Yeter ki Suriyeliler masum görülsün. Ülke bir barut fıçısına dönmüş kimsenin umuru değil. Bu göçmenlere karşı alınan tek önlem sınırlarda.” düşüncesini dile getirdi.

Fatih Altaylı yazısında şu ifadelere yer verdi:

• Bunlar Avrupa’ya geçmesinler, bizim başımızda kalsınlar. Nasıl olsa Türkiye’nin göçmen politikası belli. Sorun yokmuş gibi davran, sorun saklanamaz hale gelmişse inkar et. Şimdi ilgililere, Türkiye’yi idare etmeye çalışanlara soruyorum. Artık çuvala sığdıramadığınız, Şanlıurfa’da kamu binasına saldırısının sorumlularını Suriye’ye geri postalayacak mısınız, yoksa kabahatler kanunu gereği üç kuruş ceza verip salacak mısınız!

• İstanbul’daki Suriyeli magandayı ülkesine geri yollayabilecek misiniz, yoksa vatandaşlık verdiğiniz için eliniz kolunuz bağlı mı olacak! Yoksa emrinizdeki kalemlere “Suriyeli yok, ülkemize sığınmış olan birkaç zavallı Suriyeliyi eleştirenler zaten faşist” diye yazdırıp konuyu kapatacak mısınız!

• Kim bilir belki de Suriye’de bir kuyumcuyu soyup iki kişiyi öldürdükten sonra çaldıkları ile gelip burada iş kuran katile de ülkemize döviz getirdi diye madalya bile takarsınız. Nasılsa her şey parasıyla değil mi!

Fatih Altaylı: 190 bin Suriyeli ‘istisnai vatandaş’ olmuş, gerekçesi belli değil!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.