Şirket Maili Nedir? Şirket Maili Nasıl Açılır?

Şirket mail’i, bir işletmenin en güçlü unsurlarından biridir. Bir iş e-posta’sı, müşterilerinizle profesyonel şekilde iletişim kurmanıza olanak tanımanın yanı sıra, aşağıdakileri de yapmanıza yardımcı olur:

Şirket Maili

  • Müşteriler ve potansiyel müşterilerle ilişkiler kurmak
  • Güncellemeler hakkında müşterileri bilgilendirmek
  • Potansiyel müşterilere promosyon e-posta mesajları göndermek
  • Marka bilinirliğini artırmak

Şirket Maili Nedir?

E-posta adresinizin sonunda ücretsiz bir Yahoo veya Gmail alan adı uzantısı yerine web sitenizin alan adı bulunuyorsa ([email protected] gibi), bu e-posta hesapları, şirket maili olarak tanımlanır.

Şirket mail’inde, kullanıcının adının ardından bir @ işareti ve alan adı uzantısından gelir. Bu profesyonel görünümlü e-posta’lar, gerçek bir kişiyle ilişkilendirdiği için alıcılar tarafından daha güvenle açılır. Bu yüzden e-posta’nız için özel bir alan adı kullanmak, bir işletme sahibi olarak markanıza güvenilirlik sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Unutmayın, profesyonel bir e-posta adresiyle müşterinizle olan iletişiminiz gerçek ve profesyonel görünmekle kalmaz, aynı zamanda e-posta’larınızın spam olarak işaretlenme riski de azalır.

Şirket Mail’ine Sahip Olmanın Avantajları Nelerdir?

Aşağıdaki listede ücretsiz bir e-posta servis sağlayıcısından temin ettiğiniz bir e-posta adresi yerine bir şirket mail’i kullanmanın işletmenize ne gibi avantajlar sağlayacağını bulabilirsiniz:

1. Profesyonel bir imaj

Kurumsal e-posta adreslerine alan adının dahil edilmesi, daha fazla güven duygusu yaratmanıza yardımcı olduğu için potansiyel müşteriler üzerinde daha iyi bir izlenim bırakır.

2. Organize edilmiş bir iletişim

Farklı amaçlar için farklı e-posta hesapları oluşturma yeteneği (info, destek vb.), şirketin iletişimlerini daha verimli bir şekilde düzenlemesine yardımcı olur ve e-posta’ların aracılar olmadan doğrudan ilgili taraflara ulaşmasını sağlar.

3. Daha fazla güvenlik

Hosting şirketleri tarafından sunulan e-posta sunucuları, genel e-posta sunucularından daha yüksek güvenlik önlemlerine sahiptir. Bu da bilgisayar korsanlarının saldırılarını ve bilgi kaybını daha zor hale getirir. Ayrıca bu hizmetlerin birçoğunda şirketinizin gelen kutularının spam ile dolmasını önleyecek antispam filtreleri bulunur.

4. Kullanıcılara daha fazla bilgi sağlar

Kurumsal bir e-posta hesabında şirket adınız, adres içinde geçtiği için kullanıcılar şirketinizin web sitesini kolaylıkla bulabilir. Herkese açık e-posta hesapları ile bu büyük avantajı kaybedersiniz, çünkü bu servis sağlayıcılar ile kullanıcılar web sitenizi e-posta adresiniz üzerinde bulamaz.

5. Daha fazla güven

Bugün, e-posta hala müşteri hizmetleri için tercih edilen bir iletişim aracıdır, hatta telefondan bile daha fazla kullanılır. Bu nedenle kurumsal bir e-posta yoluyla müşterilerinizle iletişim kurduğunuzda, müşterileriniz ve tedarikçileriniz arasında güven oluşturmanız işletmeniz için daha kolay olacaktır.

6. Marka tanıtımı

İşletmeniz için farklı reklam seçeneklerine sahip olmak her zaman önemlidir ve şirkete ait bir e-posta hesabı bu konuda lehinize çalışabilir. Belirli bir reklam aracı olmasa da, bu tür bir e-posta, ücretsiz bir e-posta’ya oranla şirketinizin hizmetlerini tanıtmak için kullanılabilir.

7. Kolay yönetim

Bir şirket e-posta’sının en önemli avantajlarından bir diğeri de, kişilerinizi sıralamanıza, listeler oluşturmanıza ve sınıflandırmanıza izin verdiği için yönetimi kolaylaştırmasıdır.

8. Ölçeklenebilirlik

Ölçeklenebilirlik, herhangi bir işletme için önemli bir faktördür. Bu, sunucu kaynaklarından şirketle ilişkili e-posta hesaplarının sayısına kadar hizmetlerinizin çeşitli yönleri için geçerlidir.

Ücretsiz satıcıların genellikle sınırlı kaynakları vardır, sadece güvenilir bir e-posta barındırıcısı, büyüyen tüm iş ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Gördüğünüz gibi, şirket mail’ine sahip olmak, iş iletişimlerinizde size çok sayıda avantaj sağlar ve müşterilerinizle daha profesyonel ve etkili bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olur. Bu da onlara daha fazla güven verir ve şirketinizin hızla büyümesine olanak tanır.

Tüm bu avantajları okuduktan sonra işletmeniz için bir şirket mail’i açmaya karar verdiyseniz, şirket mail’inin nasıl açılacağını ve Niobe Hosting Kurumsal E-posta servisiyle ilgili özellikleri bir sonraki başlıkta okuyabilirsiniz.

Şirket Mail’i Nasıl Açılır?

Artık bir şirket mail’ine sahip olmanın öneminin farkında olduğunuza göre, kendi şirket e-posta’nızı oluşturmanın zamanı geldi.

Peki şirket mail’i açmak için ne yapmanız gerekir?

Öncelikle halihazırda bir alan adınız varsa, yapılacaklar listenizde bir sonraki adım, şirket mail’i açmak olacaktır. Bir web sitesine sahip değilseniz, bir alan adı satın alarak işe başlayın ve sonrasında Türkiye’nin en popüler hosting ve domain sağlayıcılarından biri olan Niobe Hosting’e gelerek kurumsal e-posta planlarını inceleyin.

kurumsal eposta

Aşağıda Niobe Hosting kurumsal e-posta servisinin benzersiz avantajlarını görebilirsiniz:

niobe hosting paketleri

  • Tüm verileriniz Türkiye’de kalır:
  • Niobe Hosting kurumsal e-posta sunucularının tamamı, yedekleri ile birlikte Türkiye’dedir.
  • 5 TB’a varan dosya depolama alanı ve 500 GB’a varan e-posta alanı:
  • Niobe Hosting, kurumsal e-posta planlarında bulunan depolama alanlarından ihtiyacınıza göre seçim yapmanıza olanak tanır.
  • Gelişmiş video konferans:
  • Kurumsal e-posta video konferans uygulaması ile ekip üyeleri ile online ortamda toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ekip içi anlık mesajlaşma:
  • Ekip içi mesajlaşma ve yönetim uygulamaları ile tüm ekibinizle her an iletişimde kalabilirsiniz.
  • MS Office dokümanları ile online çalışma:
  • Takvim, adres defteri vb. Outlook’ta bulunan gelişmiş özelliklerin daha fazlası Icewarp e-mail’de mevcuttur.
  • Yüksek güvenlik:
  • Kaspersky AntiVirus, çift katmanlı doğrulama ile giriş, gelişmiş spam filtresi ile güvenli e-posta yönetimi sağlanır.
  • Özelleştirilebilir ayarlar:
  • Yönetim panelinizden, yeni hesaplar açarak e-posta hesaplarınızın sayısını artırabilir ve DNS, DKIM kaydı gibi düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Özetle diyebiliriz ki, şirket mail’i, iş hedeflerinize ulaşmak için kritik bir öneme sahiptir. Bu kurumsal aracı yanlış kullanırsanız, yalnızca şirketinizin imajına zarar verirsiniz. Bu yüzden iş e-posta’larınızı profesyonel bir marka imajı yaratmak için kullanın ve iş ihtiyaçlarınız doğrultusunda ölçeklendirdiğinizden emin olun.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.