Taneyle alışveriş: 5 adet sebzenin fiyatı şaşırttı!

İstanbul Şişli’de bir manavdan taneyle alışverişte 5 adet sebzeden oluşan alışveriş toplamı 23.85 TL tuttu.

taneyle alışveriş

Enflasyon yüzde 61 ile son 20 yılın en yüksek seviyesinde!

TÜİK verilerine göre, martta yıllık tüketici enflasyonu yüzde 61,14’e yükseldi. Bu oran şubatta yüzde 54,44 seviyesindeydi. ENAG ise yıllık enflasyonu yüzde 142,63 olarak açıkladı. Yıllık artışın en yüksek olduğu ana gruplar sırasıyla; yüzde 99,12 ile ulaştırma, yüzde 70,33 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 69,26 ile ev eşyası oldu.


Pazar tezgahlarında, market raflarında meyve-sebzelerin üzerinde 30-40-50 TL’lik etiketler yer almaya başladı. Taze fasulyenin kilogram fiyatı 50 lira ile 80 lira arasında değişiyor.

Pazar pazar, market market dolaşarak en ucuza ulaşmaya almaya çalışan vatandaşlar, pahalılıktan dert yanıyor. Kiloyla sebze-meyve almayı uzunca bir süre önce bırakan dar gelirliler, tane hesabına geçti. Ancak tane hesabı bile dar gelirlilerin bütçesini zorlamaya başladı.

SÖZCÜ, İstanbul Şişli’de bir manavdan taneyle alışveriş yaptı; 5 kalemden oluşan alışveriş toplam 23.85 TL tuttu.


Sepette; 200 gramlık 1 adet domates, 70 gramlık 1 adet çarliston biber, 185 gramlık 1 adet salatalık, 130 gramlık 1 adet patlıcan ve 1 demet dereotu yer aldı.

Taneyle alışveriş yapan vatandaş, satın aldığı sebzeleri Twitter’dan paylaşıyor:

tane ile sebze

Enflasyonda dünya ikincisi olduk

Ekonomide son 20 yılın en ağır tablosu yaşanırken enflasyon yüzde 61.14’e yükselerek rekor kırdı. Türkiye dünya enflasyon liginde ikinci sıraya yerleşti. Bahar aylarında vatandaşı yeni rekorlarla kara kış bekliyor.

Son 20 yılın en ağır ekonomik bunalımını yaşayan toplum, krizin faturasını, ağır ve artan yaşam maliyeti, düşen alım gücü, artan yoksulluk ve fakirlik ile öderken, enflasyon 2001 ve 1994 krizlerine benzer tablolar sergiliyor.

En kötüsünü görmedik: Enflasyon yaz aylarında yüzde 70 seviyelerine çıkabilir


Özelikle doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artışla büyük bir enerji baskısı altına giren üretici fiyat endeksi de üç hanelerdeki tırmanışını sürdürerek yıllık yüzde 114.97, aylık bazda ise yüzde 9.19’luk artış gösterdi. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) bu oranla 1995 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkmış oldu. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki 53.83 puanlık fark vatandaşın yeni zamlarla bahar aylarında kara kışı yaşayacağına işaret ederken, yaz aylarına yüzde 70’lik bir enflasyon ile giriş yapılması bekleniyor.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı ilk kez 5 katı aştı! – İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.