Ümit Özdağ’dan Meral Akşener’e çağrı: Mansur Yavaş aday gösterilmezse…

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’dan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e çağrı: Mansur Yavaş aday gösterilmezse ittifaktan ayrılın, bizimle birlikte onu destekleyin.

ümit özdağ akşener

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın muhalefetin ortak adayı olması gerektiğini sıkça gündeme getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, istifa ettiği İyi Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener‘e çağrıda bulunarak, “Eğer Kılıçdaroğlu, Mansur Bey’in aday olmamasında direnirse, biz Zafer Partisi olarak Sayın Akşener’i ve İyi Parti’yi bu ittifaktan ayrılarak Mansur Bey’i bizimle birlikte desteklemeye çağırıyoruz ve çağıracağız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet TV’de, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi’nin sorularını yanıtladı.


Özdağ, cumhurbaşkanı seçimleri konusunda şöyle konuştu:

“Mansur Bey bağımsız aday olsa bile kazanır”

Mevcut iki ittifak var. Bu iki ittifakın da içinde olmayız. Muhalefete ‘Mansur Yavaş’ı aday gösterin’ dedik. Çünkü Mansur Yavaş’ın arkasında büyük bir halk desteği var. Biz bunu 7 Nisan’da söyledik ancak bu süreç içinde gördük ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın aday olmasını istemiyor.


Türkiye yeniden Ekmeleddin vakası yaşamaya doğru gidiyor. Zafer Partisi’ne oy verme kararı almış birçok AKP’li Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini söylüyor. Mansur Bey’in gerekçesini tartışmıyorum sadece tespit ediyorum. Bağımsız aday olsa bile kazanır. Bu noktada ne yazık ki CHP’den büyük bir direnç geliyor. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Bey’in aday olması konusunda ısrar gösteriyoruz. CHP aday göstermezse biz Mansur Bey’e teklif götürürüz. Kemal Bey’e sesleniyorum; siz aday olup lütfen Erdoğan’a can suyu vermeyin. 

“İyi Parti tabanı Mansur Bey’i istiyor”

Kemal Bey’e bir çağrıda bulunmuştum, ‘Türkiye’de Mansur Bey dışında aday çıkarmayın, özellikle siz aday çıkıp Erdoğan’a can suyu vermeyin’ demiştim. Eğer Kılıçdaroğlu, Mansur Bey’in aday olmamasında direnirse, biz Zafer Partisi olarak Sayın Akşener’i ve İyi Parti’yi bu ittifaktan ayrılarak Mansur Bey’i bizimle birlikte desteklemeye çağırıyoruz ve çağıracağız. 


Birçok başka parti var Mansur Bey’i desteklemeye hazır. Sayıları da az değil, görüşmeleri yaptık. CHP eğer Kılıçdaroğlu’nda ısrar ederse, İyi Parti’nin tabanının da Mansur Bey’i arzu ettiğini, desteklediğini biliyorum. İyi Parti’nin vatansever, milletçi tabanını da kaybedecek bir adaya oy vermeye sevk etmektense, kazanacak aday olan Mansur Bey’e oy vermeyi tercih edecektir. Burada Akşener’in karşı karşıya olduğu tarihi bir vazife vardır. Bu tarihi vazifeyi yapması gerekir. 

Ümit Özdağ’dan çağrı: Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş olmalı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.